Danmark

Den Blå Planet flød over med besøgende i påsken

Nordeuropas største akvarium har solgt 8600 årskort og haft tusindvis af besøgende på kun 11 dage.

Den Blå Planet flød over med besøgende i påsken

Mere end 75.000 har gæstet det nye akvarium Den Blå Planet, siden det slog dørene op den 22. marts.

Og det glæder attraktionens ledelse.

- Vi er lykkelige over den fantastiske modtagelse, vi har fået. At dømme efter besøgstallet og gæsternes feedback er det vist kærlighed ved første blik, udtaler Mette Broksø Thygesen, der kommerciel direktør på Den Blå Planet, i en pressemeddelelse.

Akvariet, der er Nordeuropas største og huser mere end 20.000 fisk og havdyr, har dermed allerede overhalet det gamle Danmarks Akvarium indenom.

For med præcis 75.800 gæster de første 11 dage, har Den Blå Planet nået et besøgstal, der allerede nu svarer til 60 procent af det samlede antal besøgende i Danmarks Akvarium i 2012.

Der er dog stadig langt til akvariets mål, som er 700.000 besøgende om året og en plads blandt de fem mest besøgte attraktioner i Danmark.

Men med allerede 8600 solgte årskort er det realistisk at tro, at rigtig mange planlægger at tage et ekstra smut forbi Kastrup Havn for endnu en gang at se det store udvalg af hammerhajer, piratfisk og adrætte søløver, der huses i Den Blå Planet.

- Vi har skabt en attraktion, der indbyder til opdagelse, og hvor man skal have lyst til at bruge sit årskort igen og igen, siger Mette Broksø Thygesen.

Den Blå Planet åbnede lige op til påsken. Og ifølge Mette Broksø Thygesen har det ikke været uden betydning.

Men hun tror samtidig også, at Københavns nye attraktion fortsat vil få mange besøgende, selvom højtiden nu er overstået.

- Der er jo ingen tvivl om, at Den Blå Planet er en oplagt attraktion for lockoutede skolebørn og deres bedsteforældre - her er der en masse at lære, mens man har det sjovt, påpeger hun.

- Det kan betyde noget for besøgstallet, så længe konflikten varer. Men det bliver nok mere afdæmpet end den overstrømmende modtagelse, vi fik her i påsken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.