Den danske krone svækkes til laveste niveau længe

Presset på den danske valuta ser ud til at lette markant fredag eftermiddag, da kronen svækkes over for euro.

Presset på den danske krone ser inden weekenden ud til at aftage, da valutaens værdi falder markant over for den fælleseuropæiske ditto, euroen.

På grund af udviklingen svækkes kronen til det laveste niveau over for euro siden juni sidste år, skriver Ritzau Finans.

- Det er et klart brud på de seneste ugers udvikling, hvor kronekursen har ligget næsten helt stille på 744,40, konstaterede cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank tidligere fredag.

Cheføkonomen henviser til det niveau, som Nationalbanken har forsøgt at holde kronen klinet til de seneste uger.

Fredag eftermiddag er prisen på en euro steget til over niveauet på 744,40 kroner. Ved 14-tiden går der således 7,4613 kroner på en euro.

Dermed tyder noget på, at presset på kronen, som har været ekstraordinært stort siden midten af januar, nu tilsyneladende er ved at aftage en smule.

Nationalbanken indledte sit forsvar af fastkurspolitikken, efter at den schweiziske centralbank opgav sine bånd til euroen, hvilket sendte penge mod Danmark.

Som led i forsvaret har Nationalbanken sænket indskudsrenten af fire omgange på 18 dage senest med virkning fra den 6. februar til minus 0,75 procent.

Desuden har Nationalbanken ladet valutareserven vokse ved at møde den store efterspørgsel efter danske kroner med køb af valuta.

Alene i januar voksede valutareserven med omkring 106 milliarder kroner. I februar ventes det beløb at være endnu højere, skriver Ritzau Finans.

Danmark har ført fastkurspolitik siden 1982. Først over for D-mark og siden euro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.