Den første snert af orkanen Florence rammer USA's østkyst

Indbyggere i North Carolina må ikke undervurdere orkanen Florence, siger guvernør Roy Cooper.

Det er begyndt at blæse op langs kysten i de amerikanske delstater North Carolina, South Carolina og Virginia. De første vindstød fra orkanen Florences yderste kant kan torsdag eftermiddag dansk tid mærkes ved kysten i North Carolina.

Ifølge USA's National Hurricane Center (NHC) forventes orkanen at ramme North Carolina fredag, mens stormen vil bevæge sig ind i landet i løbet af lørdagen.

Omkring 10 millioner mennesker bor langs orkanens ventede rute, og med Florences størrelse forventes op til en meters nedbør på to dage visse steder.

Der er torsdag målt vindstød på 165 kilometer i timen i vejrsystemet. Det er et fald fra tidligere på ugen. Orkanen er også blevet nedgraderet fra kategori fire til to.

I North Carolina advarer guvernør Roy Cooper mod at undervurdere orkanen på baggrund af den sænkede styrke.

- Orkanen Florence var ikke inviteret, men nu er hun ved at være her alligevel. Mit budskab i dag er: Lad være med at slappe af, siger han på et pressemøde torsdag.

- I må ikke slappe af og sænke paraderne. Vær på vagt. Dette er en stærk storm, som kan dræbe. I dag bliver truslen til virkelighed.

Billeder fra North Carolina viser, at byer langs kysten er begyndt at opleve, at havvand presses op på land af vindstødene.

Myndighederne har advaret de indbyggere, der ikke ønsker at blive evakueret, om, at de kan ende med at sidde alene, gennemblødt og i totalt mørke.

Redningsfolk kører ikke ud, før vindhastigheden er på 80 kilometer i timen eller under, lyder beskeden også.

Florence har vindstød af orkanstyrke i 130 kilometer fra orkanens centrum ifølge NHC.

Der forventes, at havvand kan blive presset tre kilometer ind i landet. Alt efter hvor længe Florence bliver hængende over et område, forventes oversvømmelser på op til fire meter.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.