Den første togt

20-årige Anders fra Brønderslev oplevede livet til havs med Skoleskibet

Anders Larsen fra Brønderslev i uniform og klar til togt med Skoleskibet Danmark.Privatfoto

Anders Larsen fra Brønderslev i uniform og klar til togt med Skoleskibet Danmark.Privatfoto

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Luften og havet har altid tiltrukket 20-årige Anders Larsen fra Brønderslev, så da drømmen om at blive pilot ikke rigtigt kunne realiseres, var det et sandt lykketræf, at overstyrmanden på Skoleskibet Danmark ringede for nogle måneder siden netop på dagen, hvor det stolte sejlskib skulle af sted på togt.

- De havde lige akkurat fået en ledig plads om bord, så jeg valgte at aflyse studentergildet og sejlede sammen med i alt 80 elever på et tre måneder langt togt, der bragte os til Færøerne, Spanien, Irland, København, Gdansk, Vejle og tilbage til Frederikshavn, fortæller den unge vendelbo.
Undervejs deltog Skoleskibet Danmark også i Tall Ships Race, og for Anders blev det tre oplevelsesrige måneder, der bød på alle former for arbejde om bord på sejlskibet og en masse nye bekendtskaber.

Hele skibet rundt

- Vi fik virkelig lejlighed til at komme hele skibet rundt med forskelligt praktisk arbejde, men tre dage om ugen fik vi også diverse undervisning.

Anders kendte ingen af de andre elever inden togtet, men det blev der hurtigt ændret på.
- På så lille et område ude på vandet kom vi tæt på hinanden, uden at det blev for meget. Ganske vist var vi sammen døgnet rundt, men det har bestemt ikke afskrækket mig, og jeg går målrettet efter en maritim uddannelse.
- Mit mål er at blive styrmand, og den uddannelse skal tages i enten Svendborg eller Marstal på Ærø. I første omgang skal jeg have gjort min uddannelse som ubefaren skibsassistent færdig på Martec i Frederikshavn, og efter et filekursus på værkstedsskolen sker det forhåbentlig om et par uger, forklarer Anders.
Derefter er hans næste step i uddannelsen 18 måneder om bord på skib, så han kan kalde sig befaren skibsassistent, hvorefter det endelige mål mod at blive styrmand kan sættes ind.
Anders kunne egentlig godt bo hjemme i denne periode, men han har valgt at bo på Skoleskibet Danmark, der ligger til kaj i Frederikshavn.
- På den måde får jeg det hele med, smiler Anders fra Brønderslev, der for længst har overbevist familien om, at han som den første i slægten skal stå til søs.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.