Danmark

Den Gamle By i Aarhus får 135 millioner til tidsrejse

Stor fonds-donation fra A.P. Møller skal give tidsrejsen i frilandsmuseet Den Gamle By et 2014-afsnit.

A.P. Møller Fonden har doneret 135 millioner kroner til udvidelse af Den Gamle By i Aarhus. Foto: Mathias Christensen/POLFOTO

A.P. Møller Fonden har doneret 135 millioner kroner til udvidelse af Den Gamle By i Aarhus. Foto: Mathias Christensen/POLFOTO

Rejsen gennem historien i Den Gamle By får snart en moderne slutning. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond har bevilget 135 millioner kroner til Den Gamle By i Aarhus, hvor man i dag kan opleve bygninger fra 1500-tallet op til 1974.

De 135 millioner kroner skal sørge for, at tidsrejsen ikke stopper der. Med de mange millioner vil Den Gamle By nu udbygge, så man fra årsskiftet mellem 2019 og 2020 vil opleve en bydel fra 2014.

- Det er helt fantastisk. Den moderne bydel vil fremstå som en helhed - og så bliver det helt vildt spændende at skulle lave et 2014-afsnit, som i mange år frem i tiden vil skabe en slags tidsbro til de unge og kommende generationer, siger Den Gamle Bys direktør, Thomas Bloch Ravn.

Opførslen af det moderne afsnit af Den Gamle By begyndte med opførslen af et 1974-kvarter i 2007.

- Vi sætter meget stor pris på den meget positive modtagelse, første etape af Den Moderne By har fået fra såvel publikum som fra museumsfagligt hold, siger fondens formand, Ane M.M. Uggla.

Mere end 700.000 gæster har besøgt 1974-bydelen i Den Gamle By, der åbnede i 2013. Med den nye donation skal der færdiggøres en hel karré og et havnemiljø ud over 2014-bydelen og en ny facade ud imod Aarhus.

- Unge og kommende generationer vil kunne tage på historievandringer, der tager afsæt i en tid, de kan genkende. Med en ny hovedindgang vil Den Gamle By desuden åbne sig mod Aarhus, og tilgængeligheden for publikum vil blive markant forbedret, siger Thomas Bloch Ravn.

Når Den Moderne Bydel står færdig, vil man kunne besøge bymiljøer med butikker, boliger og erhverv fra 1927, 1974 og 2014.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst