Den gamle smed er tilbage

Efter 15 år i exil i København er Kenneth Bergen vendt hjem og klar til politik

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Forbindelsen til Frederikshavn og Nordjylland har Kenneth Bergen alle årene holdt ved lige, blandt andet via bestyrelsesarbejdet på Knivholdt Hovedgård, hvor han håber nu at få endnu mere tid.

FREDERIKSHAVN:- Jeg føler mig rask og rørig og har hele tiden fulgt det politiske arbejde, selv om vi nu har boet i København i 15 år.

Det siger Kenneth Bergen, tidligere formand for Metal i Frederikshavn, som er tilbage i byen - og klar til at forfølge den politiske karriere, som et toppost i Dansk Metal satte en stopper for i september 1997.

Dengang var smeden fra Frederikshavn opstillet på en sikker femteplads på Socialdemokraternes liste til valget samme år i november, men Kenneth Bergen og hustruen Mona flyttede i stedet til København.

Chefforhandler

Her har Kenneth Bergen de seneste 15 år siddet i Dansk Metals 7-mandsledelse som forbunds- og sekretariatssekretær, og som chefforhandler har Kenneth siddet med omkring bordet, når der skulle forhandles overenskomster med regionerne, KL og staten.

- Det har været meget spændende og lærerigt, men det har altid været tanken, at vi ville vende hjem en dag, siger den 63-årige smed.

Huset på Padborgvej har familien Bergen beholdt alle årene, og Kenneth Bergen har desuden passet sin formandspost i bestyrelsen for den selvejende institution Knivholt Hovedgård. Og så har han hver dag læst NORDJYSKE og fulgt med i udviklingen i Frederikshavn, hvor han selv startede sin karriere med 25 år som maskinarbejder på Alpha Diesel, hvor han også var fællestillidsmand.

Ny skole og ishockeyhal

- Jeg synes, det er synd, at der ikke er flere fagligt aktive i byrådet - og der er mange ting, jeg undrer mig over, når jeg ser på det politiske billede i dag.

- Jeg kan for eksempel ikke forstå, at man kan bygge en ny stor, flot skole uden idrætsfaciliteter. Og jeg kan heller ikke forstå, at man ikke kan finde penge til at bygge en ny sportshal til ishockey. Det er noget af det eneste, der sælger Frederikshavn i dag. Så må man sætte skatteprocenten en halv procent op for nogle som mig, der tjener over gennemsnittet. Der er mange muligheder, men det er vigtigt, at vi prioriterer og at de faglige organisationer, de store virksomheder i kommunen og det politiske liv samarbejder bredt, siger Kenneth Bergen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.