Den gode smag blev sat på prøve

Efterårets mad og vine var i fokus både i DR Nordjylland og hos Sigurd Müllers Vinhandel

Vin 6. oktober 2002 08:00

SKALBORG: Stemmerne fra DR/Nordjyllands Radio var kommet frem i søgelyset og personificerede sig i går formiddag hos Sigurd Müllers Vinhandel i forskellige smagsmæssige sammenhæng. For eksempel stod programmedarbejder Aase Brushave for udskænkningen af en udsøgt portvin til lækre kransekagestykker med nougat og abrikos. Det foregik fra en stand, hvor kokkelæreren fra Teknisk Skole Ib Møller også serverede smagsprøver på en herlig solbærsorbet med creme de cassis. Et andet sted i vinbutikken var det Henning Højgaard, der til publikums udelte begejstring flamberede og engageret forklarede, hvordan retten med snegle flamberet i Armagnac med portobello svampe - blev til. - Faktisk har jeg engang serveret denne forret for Dronning Margrethe, og hun var også vildt begejstret, forklarede han de smovsende gæster, mens flamberingens flammer indhyllede sneglene på panden. Tradition for smagen Der blev også sat smag på Peter Brandborgs postej med vildand og Per Fiskers vildtragout, som fik følgeskab af tranebærkompot og brydebrød. Inspirationsdagen hos vinhandelen bød i følge sagens natur naturligvis på adskillige vinøse smagsprøver og forslag til, hvilke vine, der ville falde godt i hak med de retter, der var på smagsmenuerne. - Der kom omkring 500, da vi lavede et tilsvarende arrangement i foråret, fortæller stedets direktør Regner Jensen, der denne gang blev overrasket over, hvor tidligt de interesserede kunder dukkede op. - På den baggrund laver vi nok dette inspirationsarrangement til en fast tradition to gange om året. Gæsterne kvitterede med adskillige vellydende ytringer, og det tyndede hurtigt ud i de foldere, hvor opskrifterne fra Hotel- og Restaurantskolen i Aalborg sammen med vinforslag fra værtsbutikken ledsagede arrangementet.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...