Den lutherske reformation i et nutidigt perspektiv

1. april 2017 12:35

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther opslog sine 95 teser på kirkedøren i Wittenberg. Teserne førte til et brud med den katolske kirke og lagde grundstenen til den evangelisk lutherske kirke, som folkekirken er en del af. Derudover har reformationen også præget udviklingen af Europa og det danske samfund og sindelag. Det sætter Skørping-Fræer menighedsråd i år fokus på med en række foredrag med udgangspunkt i Luthers reformation - fortrinsvis med en nutidig synsvinkel.

Det næste foredrag, tirsdag den 4.april, vil beskæftige sig med forskellene mellem katolicisme og protestantisme både dengang og nu - for hvad betød opgøret med paven egentlig? Var der tale om et fuldstændigt brud eller fortsatte reformationen også tanker fra middelalderens katolske teologi? Foredraget vil fortælle, hvordan reformationen i høj grad byggede videre på tankegange fra middelalderen, som i Luthers radikale fortolkning blev til et nyt spor i europæisk kristendom og fortælle, hvorfor der stadig er så stor forskel mellem katolsk og luthersk kristendom, at man ikke kan fejre nadver sammen.

Foredragsholder den 4.april er Bo Kristian Holm, der er lektor i systematisk ved Aarhus Universitet og har sit primære forskningsfelt i Luthers og luthersk teologi.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...