Den musiske skole må blive tilbage

Hjørring Musiske Skole skal blive i Dronningensgade, når teatret flytter

Hjørring Musiske Skole er røget ud af planerne for det kommende teaterhus. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Hjørring Musiske Skole er røget ud af planerne for det kommende teaterhus. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Pressefotograf Kim Dahl Hansen

HJØRRING:Hjørring Musiske Skole var for et års tid siden med i planerne om et nyt teater- og oplevelseshus i Hjørring. Men da de færdige planer mandag blev præsenteret var den musiske skole ikke med. Det nye teater bliver uden koncertsal og undervisningslokaler til kommunens musiske skole i Hjørring.

- Det var en rigtig god vision at samle Hjørrings kulturinstitutioner i ét hus, men undervejs blev priserne justeret. Måske havde vi fra starten været for optimistiske, og da projektet blev økonomisk presset, var det altså os, der sad yderst, siger lederen af Hjørring Musiske Skole, Christian Larsen.
Der er ikke bare antydning af bitterhed i lederens stemme:
- Jeg kan da godt forstå, at Realdania har prioriteret at bygge et nyt prestigefyldt teater. Jeg under Vendsyssel Teater det, for de trænger virkelig til nye lokaler.
Han fortsætter:
- Jeg er glad for det kommende teater, og jeg synes, at det er et superflot arbejde, politikerne har udført for at få teatret finansieret.

I 100 år gamle lokaler

Hjørring Musiske Skole har til huse i Dronningensgade i meget mere end 100 år gamle bygninger, der indtil for knap 25 år siden husede en af Hjørrings folkeskoler, Vestre Skole.

Musikskolen flyttede ned i Dronningensgade i september 2004. Tidligere havde den til huse i Skolegade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.