Den nye skipperskole bestod også eksamen

Det første kuld af elever blev klækket fra den nybyggede Skagen Skipperskole

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Der har været lidt turbulente perioder - især i starten, for når man flytter ind i en helt ny skolebygning af skipperskolens størrelse og karakter, er der ting, der lige skal rettes og noget, der lige skal findes ud af.

Men skippereleverne klarede sig, og skolen er kommet helt på plads, kunne forstander Anders Chr. Andersen konstatere, da skolen torsdag havde den første eksamensafslutning i bygningen på Kuttervej.
Anders Andersen noterede, at de nye skippere havde klaret eksamen med et flot resultat, og han udtrykte i sin tale håb om, at de vil lade skolen i Skagen være en del af deres fremtidige netværk, og at de vil være med til at udbrede kendskabet til skolen.
- I er jo, sagde han, vores fornemmeste ambassadører.
Han kunne i øvrigt fortælle, at de med deres skipperuddannelse er på vej ud i et erhverv, hvor der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft både herhjemme og internationalt.
Skolens har i dens første halve år uddannet 26 fiskeskipper af 3. grad, otte fiskeskipper af 1. grad, 20 kystskippere, 10 sætteskippere og otte, der har bestået maritim forberedelse.

Skipperkone

I forbindelse med eksamensafslutningen for de nye skippere blev det afsløret, at skipperskolen har fået sig en ”skipperkone”. Det er et kunstværk, som er skabt af Inger Hørup.

Det er Erhvervsmagasinerne, blandt andre Fiskerbladet, der har doneret skulpturen til skipperskolen, og René Wittendorff, som står bag erhvervsmagasinerne, afslørede ”skipperkonen” sammen med Inger Hørup, som han i øvrigt også er gift med.
René Wittendorf fortalte ved afsløringen, at det ikke er uden grund, der er gode bånd mellem Fiskerbladet og Skagen Skipperskolen.
- Bladet blev startet af min far i 1956. Da hed det Fisker og Arbejder, og det blev trykt på Sjøbecks bogtrykkeri i Skagen.
- Det første blad var ikke den store succes, så det blev i stedet til Fiskerbladet, som endnu lever i bedste velgående, og det har siden fået følgeskab af flere andre magasiner med maritimt indhold.

Simulator

Selv om skipperskolen nu har sagt farvel til de første elevere, holder den ikke rigtig sommerferie.

- Teknikerne er netop blev et færdige med at installere de to nye simulatorer, og dem skal vi nu have kørt ind og lært at kende, så de er klar til brug for de elever, som begynder efter sommerferien, og klar til at vi kan tilbyde special-kurser, hvor brug af simulator indgår, siger Anders Andersen.
Firmaet, der har udviklet softwaren i simulatorerne, har netop gennemfotograferet Skagen Havn, så skolens kursister kan komme til at sejle til og fra Skagen Havn.
- Vi får også indarbejdet projektet for den kommende havneudvidelse i havneplanerne. Simulatorerne vil således kunne bruges til at simulere for eksempel anløb af store skibe, når man skal udarbejde det endelige projekt for havneudvidelsen, siger Anders Andersen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.