Den perfekte middag

Syv retters menu på Nørlund Slot, nydt af højtbetalende gæster til fordel for Haiti og Afrikas kvinder

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kamilla Høgh og Rikke Jensen får lært at samle servietten til en bispehue. Foto: Claus Søndberg.

Oksemørbraden var helt tilpas og holdt nøjagtig 53 grader, da den blev serveret fredag aften på Nørlund Slot. 30 nød det gode bord i bevidstheden om, at en del af de 1500 kroner, de havde betalt pr. kuvert, går til det nødlidende Haiti og Afrikas kvinder. For herligheden stod som garanter 19 kokkeelever, der til denne lejlighed også måtte udfolde sig som tjenere. Det store gæstebud på Nørlund Slot med syv retter og tilhørende vine var sat i scene som kokkeelevernes bidrag til nødhjælpen. Casa Kåstrup overtog forpagtningen af Restaurant Nørlund ved årsskiftet og holder kun åbent ved særlige lejligheder. Det historiske slot indbyder til det. Vel var det ikke Babettes Gæstebud. Her var ingen frisk skildpadde til at koge suppe på, og gæsterne ikke uvidende fiskere, men vant til vin og finere madlavning. Men hummersuppe kunne også gøre det med brødcroútons og kørvel til. Vildt carpaccio med frissésalat, manchego, nødder og glace. - Vi har lavet menuen i fællesskab efter årstiden, forklarer idemanden, kokkeelev Rasmus Munkholm. Den herlige middag sluttede med ost og chokoladekage, serveret med is, æbler og nougat.