Frederikshavn

Den sidste scene

Fredag blev finaleafsnittet til TV2´s nye politidrama, Norskov, optaget i Frederikshavn

Norskov må have verdens­rekorden for det største antal frederikshavnere i en tv-serie. Producer, Senia Dremstrup, er begejstret over frederiks­havnernes imødekommenhed under optagelserne. ?Arkivfoto: Peter Broen

Norskov må have verdens­rekorden for det største antal frederikshavnere i en tv-serie. Producer, Senia Dremstrup, er begejstret over frederiks­havnernes imødekommenhed under optagelserne. ?Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Siden 26. januar har holdet bag den kommende TV2-serie Norskov optaget i Frederikshavn. Fredag blev scenerne til det sidste afsnit optaget.

- Vi briefede fredag morgen med lidt vemod i stemmen. Man kunne godt mærke på folk, at det var en æra, der var ved at være slut. Nu skal folk tilbage til hvor de kommer fra og vi bliver spredt for alle vinde, fortæller seriens producer, Senia Dremstrup.

- Det er jo som en lille filmfamilie. Man får en helt speciel form for fællesskab, når man bor sammen og er så meget sammen, som vi har været.

Serien kommer til at bestå af 10 episoder, der løbende er blevet optaget, klippet og lydredigeret gennem det sidste halve år.

- Produktionen har været delt op i blokke, hvor vi en uge har optaget afsnit et og to haft en uges pause så optaget afsnit tre, fire og fem plus en uges pause og så videre, fortæller Senia Dremstrup.

Det har haft den fordel, at holdet bag serien undervejs har kunnet udvikle de enkelte karakterer og om egnede locations i byen.

- Vi havde selvfølgeligt en rigtig stærk vision, da vi begyndte og historien var på plads. Det har holdt, men der er da nogle enkelte ting, vi har taget til os undervejs.

Serien, der bliver sendt sendt på TV2 til efteråret med premiere i midten af september, er faktisk ved at tage endelig form, her, mens de sidste scener er blevet optaget.

- Det første afsnit filmede vi jo tilbage i januar-februar måned, så det er faktisk ved at være igennem møllen. De første otte afsnit er allerede klippet og ligger nu og får lavet lyd.

Frederikshavn/Norskov

Holdet bag serien har aldrig fortrudt Frederikshavn som location til Norskov.

- Vi har været rigtigt glade for at være her. Jeg oplever, at den almindelige borger har været særdeles imødekommende. Både de, der har lånt os huse, vi kunne filme i, men også folk der har smilet til os, når vi har generet en smule med afspærringer og vores biler.

- Derudover er der simpelthen så mange mennesker, der har stillet op som statister i serien. Det har været en kæmpe hjælp. Det kommer til at gøre en forskel for serien, at man kan se, det er en meget befolket by. Det er på grund af, at der er så mange lokale, der har brugt hele dage på at gå i baggrunden. Det er det, der skaber liv.

Om holdet kommer tilbage er uvist. Om serien tager mere end en tur over skærmen må tiden vise.

- Vi vil jo rigtigt gerne lave en sæson to. Det skal der ikke være nogen tvivl om.

Men;

- Dels skal vi finde ud af, hvordan danskerne tager imod den og så skal der rejses en del finansiering. Men det er et arbejde, vi er fuld gang med, slutter Senia Dremstrup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.