Den stod på brændt grød i det gamle Terndrup

Arkæologer har fundet syv huse med ca. 2500 år på bagen

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det ser ud til, at grøden har været brændt på.

TERNDRUP:Dagens ret for den tidlige jernalderbonde og hans familie var grød og engang imellem brændte den på.

Når der var fest, og et dyr blev slagtet, blev der lavet mad i en jordovn, og var det en gris, stod den måske på velsmagende pulled pork. Det er nogle af de funderinger, arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum har gjort sig i forbindelse med udgravninger på en kommunal udstykning bag Ahornvej i Terndrup.

Området, der ikke har været dyrket i en halv snes år, skal byggemodnes, og da arkæolog Karen Poulsen i foråret fandt så mange interessante ting fra omkring 500 f. Kr., forlangte museet, at der skulle graves yderligere.

Disse udgravninger er ved at være færdige, og der er fundet en masse stumper af lerkar, syv huse, der har fungeret som kombinerede beboelseshuse og stalde, gruber, hvor man har gravet ler til krukkerne, og en jordovn.

Udgravningerne skal betales af Rebild Kommune, og prisen løber op i 500.000 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.