Ministre og amerikansk gigant på stor havnerundfart

To ministre og projektleder fra amerikansk ophugningsgigant besøgte mandag Frederikshavn havn

Hans Christensen
Borerigge som den i baggrunden skal ophugges på det nye skrotværft i Frederikshavn. Foto: Hans Ravn
Havne 19. marts 2018 14:39 - Opdateret 19. marts 2018 16:12

FREDERIKSHAVN: Skatteminister Karsten Lauritzen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt besøgte mandag Frederikshavn Havn, hvor de fik den store havnerundfart og så, hvor langt havneudvidelsen er kommet.

Med på turen var også borgmester Birgit Hansen og Abel Garcia, projektleder i Modern American Recycling Services (MARS), der åbner nyt ophugningsværft på den nye havn.

Hans Christensen
Abel Garcia, MARS, og Lars Chr. Lilleholt drøfter udsigten til ny aktivitet og nye muligheder for Frederikshavn havn. Foto: Hans Ravn

Mange års fodarbejde

MARS opererer flere steder i USA, og Frederikshavn er amerikanernes første base uden for USA. Ifølge erhvervsdirektør Niels Bay Christensen er det resultatet af flere års målrettet arbejde fra havnen og kommunen, der nu bærer frugt.

Hans Christensen
Lars Chr. Lilleholt og Karsten Lauritzen på havnerundfart i Frederikshavn. Foto: Hans Ravn

EU har besluttet, at skibe og platforme, der bygges i EU, også skal ophugges i EU. Det fik Frederikshavn Havn og Erhvervshus Nord til at lede efter virksomheder, der kan håndtere miljørigtig maritim og kystnær oplægning, ophugning, genindvinding og lovpligtig affaldshåndtering.

Farvandet ud for Frederikshavn er frostfrit året rundt. Her er stort set intet tidevand, og beliggenheden til de store oliefelter i Nordsøen er perfekt.

MARS har blandt andet budt på Tyra Future, en af de største ophugningsopgaver nogensinde.

Hans Christensen
Borgmester Birgit Hansen og havnedirektør Mikkel Seedorff-Sørensen tog imod de to ministre og Abel Garcia fra MARS. Foto: Hans Ravn

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...