Den varme mad smagte ekstra godt i går

Nyheden om, at ordningen med varm kommunal mad fortsætter, blev hilst med glæde hos ægtepar i Brovst

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Da­gens mid­dag fra Brovst Kom­mu­nes cen­tral­køk­ken var i går far­se­ret rib­bens­steg og svesketrifli. I dag står me­nu­en på høn­se­kød­sup­pe og tar­te­let­ter med hønsefyld.

BROVST:De store smil var fremme, og maden smagte ekstra godt hos Johanne og Erling Hedegaard, da NORDJYSKE i går kunne fortælle parret, at ordningen med varm, kommunal mad fortsætter i den nye Jammerbugt Kommune. - Vi har fulgt debatten og var enige om, at vi hverken ville have køle- eller frostmad. Og vi kender flere, der siger det samme, fastslår Johanne Hedegaard. - Hvis det var blevet frostmad, ville vi have købt maden et andet sted. Johanne og Erling Hedegaard, begge 86 år, har i 35 år drevet landbrug på Klausholm Mark ved Øland og har boet på Rantzausvej 28 i Brovst de seneste seks år. - Vi har fået mad fra kommunen i fire år, siger Johanne Hedegaard. Mine ben er tossede, så jeg kan ikke lave mad mere, og Erling er aldrig blevet budt at lave mad. - Det er anderledes i dag, hvor konerne også arbejder ude. Vores yngste søn har lært at lave én ret. Det er biksemad, og det er da en begyndelse, kommer det lunt fra den friske pensionist. Dagens varme mad - farseret ribbenssteg og svesketrifli - bliver bragt til døren kl. 11.50 af Lene Hyllested fra Brovst Kommunes centralkøkken. Det er tydeligt, at det er et kærkomment besøg. Der bliver udvekslet smil og hyggelige ord, inden Lene Hyllested kører videre på ruten, der omfatter 35 husstande. Centralkøkkenet leverer i alt mad ud til 110 husstande. - Erling er ikke hjemme endnu, men han kommer om et par minutter, forklarer Johanne Hedegaard efter at have modtaget maden. Og ganske rigtigt: Et par minutter i 12 ruller Erling Hedegaard ind på parkeringspladsen. - Min mor har fødselsdag, og jeg har været nede hos hende med en buket blomster. Ja hun ligger selvfølgelig på kirkegården, hun har været død i mange år, fortæller Erling Hedegaard. Præcis kl. 12 sidder ægtefællerne ved spisebordet og er klar til at nyde den velduftende steg med rødkålssalat, sovs og kartofler. For de stærke traditioner fra landbrugstiden holdes i hævd: Der spises til bestemte tider. - Vi får en hovedret hver, og vi deler en dessert. Mere kan vi ikke spise, siger ægtefællerne, der roser maden. Den er god, og der er rigeligt af den. Prisen er de også godt tilfredse med: 45 kr. for en hovedret og 10 kr. for en dessert. Erling Hedegaards livretter er hakkemad: bøf, frikadeller og boller i karry. - Jeg kan i øvrigt godt lave mad, siger Erling Hedegaard. Min mor var kogekone i Vester Hjermitslev, og jeg har lært meget af hende.