Der er brug for unge deltidsbrandfolk

I Hjørring har 16 unge netop gennemført et junior-brandmandskursus, som forhåbentlig lokker nogle unge til at blive deltidsbrand-mand/kvinde, når de er gamle nok

Charlotte Bøje
Foto: Charlotte Bøje
Hjørring 8. marts 2018 20:00

VENDSYSSEL: Overalt i landet er der mangel på deltidsbrandfolk, og det er et problem, hvis beredskabet skal kunne rykke hurtigt nok ud. For at lokke flere unge til at stå til rådighed som deltidsbrandmand, har Nordjyllands Beredskab og Falck i samarbejde med Hjørring Ny 10. i fem år tilbudt et miniforløb af brandmandens grunduddannelse, som eleverne kan vælge som valgfag. De unge kan efter 10 dages praktisk og teoretisk undervisning ikke rykke ud til ildebrande, men de lærer brandslukning og førstehjælp, og så er håbet at de vender tilbage senere i livet.

- Jeg vil gerne være brandmand på et tidspunkt. Jeg synes, det var fedt at prøve at få det ansvar. Jeg har også mærket, hvor vigtigt det er, at man kommunikerer med hinanden, når man f.eks. står i et rum fuld af røg, hvor man virkelig ingenting kan se. Som brandmand er man afhængige af hinanden, forklarer Rasmus Ahlmann Christensen, som netop har gennemført brandmandskurset i Hjørring.

Indtil nu er der mindst én tidligere kursist, som i dag arbejder som deltidsbrand i Brønderslev.

- De skal mærke, hvordan det er at være brandmand, og lære om fællesskab og sammenhold. Det diplom de får, kan de bruge, når de skal søge arbejde senere hen, siger instruktør Jan Mørch fra Beredskabet i Hjørring.

- Selvfølgelig handler det om at rekruttere unge til vores beredskab. Men vi har også fundet ud af, at nogle af de unge som måske er på vej et forkert sted, at de efter sådan et forløb skifter bane, oplyser Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S), som også er formand for Nordjyllands Beredskab.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...