Der er huse til salg for 85 milliarder

Der rykkes rundt på milliarder af kroner, når der købes og sælges huse. Aarhus topper listen.

Der er ikke tale om småpenge, når man ser på, hvor mange penge der skifter hænder ved køb og salg af huse. Lige nu er der huse til salg i Danmark for et samlet beløb på cirka 85 milliarder kroner.

Men der er stor forskel på, hvor store summer der er i spil i landets 98 kommuner, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

I Aarhus - der er topscorer på listen - er der for tiden huse og rækkehuse til salg for tilsammen 4,3 milliarder kroner. Mens der i Albertslund - der ligger i bunden - kun er huse til salg for en værdi af 115 millioner kroner.

Naturlig nok vil store kommuner have større værdier til salg end i de mindre, men kommunens størrelse er ikke den eneste afgørende faktor. Nogle steder er der bare mere til salg, eller også er husene generelt dyrere.

- Kun en brøkdel af det samlede antal villaer og rækkehuse i landet er aktuelt til salg, siger Kim Pauli, der er pressechef hos Nybolig, om opgørelsen.

Der findes 1,2 millioner private villaer og rækkehuse herhjemme. Godt tre procent af dem - svarende til omkring 40.000 boliger - er til salg lige nu.

- Dertil kunne man lægge endnu et milliardbeløb, nemlig værdien af sommerhusene og lejlighederne, som der er salgsskilte på. Regnestykket siger noget om, hvor betydningsfuld omsætningen af boliger er for samfundsøkonomien, siger Kim Pauli.

At der er forskel på, hvad husene koster, kan ses på, at forholdsvis små københavnske velhaverkommuner som Gentofte og Rudersdal også er kommet på Top 10 listen over kommuner med de største husformuer.

I Gentofte er der aktuelt værdier til salg for 3,2 milliarder kroner - i Rudersdal er beløbet 2,5 milliarder kroner, viser opgørelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.