Der er koncert hos naboen

Sådan ser en hyggelig hjemmekoncert ud. Her med Jakob Bellens, en af hovednavnene til de nye hjemmekoncerter i Aalborg Øst. Foto: Peter Troest

Sådan ser en hyggelig hjemmekoncert ud. Her med Jakob Bellens, en af hovednavnene til de nye hjemmekoncerter i Aalborg Øst. Foto: Peter Troest

Mød naboen, eller en ven, og mød helt sikkert en formidabel musiker, når Aalborg Øst åbner dørene for en ret anderledes måde at høre levende musik på. For nu foregår koncerterne rundt omkring hos private, der har stillet deres hjem til rådighed for både musikere og publikum.

Det er Københavnske Puffin Art Lab, der oprindeligt har opfundet og prøvet ideen om hjemmekoncerter i sociale boligbyggerier i Købehavn.

Nu kommer ideen til Aalborg Øst i samarbejde med kulturhuset Trekanten og 1000Fryd.

Her kan man opleve navne som Jacob Bellens solo, Kirstine Stubbe Teglbjærg, Nana Jacobi og Outer Region blokkene i weekenden 23. og 24. september.

Konceptet hedder egentligt ’Home is where the music is’ og det er første gang initiativtager Dorte Hartmann fra Puffin Artlab har udbredt det på den anden side af Valby bakke.

- I to år har musikken genlydt i Københavns stenbro, og det har været en så stor succes, at vi syntes at tiden er kommet, til at lade det runge mellem blokkene i Aalborg Øst, siger Dorte Hartmann.

Hun understreger, at det ikke handler om sociale klasser og etnicitet i det almennyttige boligbyggeri omkring Sebbersundvej". Nej det handler om åbne nabodørene, få nye bekendtskaber, og lytte til fremragende musik.

Derfor har hun nu arrangeret to unikke koncerter i lejligheder i Aalborg Øst, hvor lokale værter har åbnet deres hjem for musikken og ikke mindst en hel masse gæster.

Fredag 23. september leverer Kirstine Stubbe Teglbjærg, der er verdenskendt som den forhenværende sangerinde i Blue Foundation, nordiske klange.

Nu er hun soloklar i Aalborg - hendes gamle hjemby, hvor hun for første gang skal spille med eget projekt. Først på fredagen varmer nordjyske Nana Jacobi op med pop i format.

Lørdag 24. september byder på hovednavnet pladeaktuelle og anmelderdarling Jacob Bellens til en solo koncert.

Jacob Bellens lagde Roskilde Festivalen for sine fødder denne sommer, men nu er mudder og barduner skiftet ud med sofa og stueplanter.

Til Jacob Bellens koncert kan man først opleve Outer Region, som har lokale rødder fra det Nordjyske Konservatorium. De medbringer deres nye, anmelderroste art-rock i duoform.

Til begge koncerter mødes publikum først på Trekanten - bibliotek & kulturhus. Derfra følges gruppen ud til koncertstedet efter en lille gåtur rundt i bydelen.

Af naturlige grunde er der et begrænset antal billetter til koncerterne. Se www.trekanten.info.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.