Der er mere gang i bolighandel efter historisk lavpunkt

2012 gav et løft i antallet af handlede boliger. Men handlen ligger stadig langt under tidligere tiders tal.

Der er mere gang i bolighandel efter historisk lavpunkt

Der blev handlet lidt mere fast ejendom sidste år i forhold til året før. Det skal lige tilføjes, at handlen med boliger stadig ligger på et historisk lavt niveau, men samlet steg salget af parcelhuse, ejerlejligheder og fritidshuse med godt seks procent.

Det viser en opgørelse, som cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig har lavet på baggrund af Ejendomsmæglerkæden Homes handler sidste år.

- Handelsaktiviteten har været bedre i løbet af 2012. Men ser vi tilbage, kommer vi fra niveauer, hvor den har været rigtig, rigtig lav. Ser man på gennemsnittet fra 2004 til 2012, er der sket et fald på over en tredjedel, siger cheføkonomen.

Og det er over hele linjen, at handlerne er gået ned. Handlen med parcelhuse er tæt ved 35 procent lavere, mens fritidshuse og ejerlejligheder er omtrent 30 procent lavere end det historiske gennemsnit.

- Boligmarkedet har været inde i en bedring i 2012 efter et forfærdeligt 2011 med enorm stor usikkerhed, hvor både folketingsvalg og gældskrisen var med til at holde markedet nede, siger Christian Hilligsøe Heinig og fortsætter:

- Priserne i 2012 begyndte at stabilisere sig - og når vi ser ind i 2013, er der håb om, at stabiliseringsfasen vil fortsætte. Blandt andet er der mindre usikkerhed om økonomien, og renterne er fortsat på nogle meget lave niveauer, siger han.

Handlen med fritidshuse steg med 14 procent fra 2011 til 2012, mens fremgangen har været tæt på fem procent på parcelhuse og godt syv procent på ejerlejligheder.

- Generelt set bliver der solgt flere sommerhuse, parcelhuse og ejerlejligheder. Og lidt overraskende er det sådan set, at det er handel med fritidshuse, der er steget mest siden 2011. Men de kom også fra et meget lavt niveau, siger Christian Hilligsøe Heinig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst