Der er penge at spare på elregningen

Testfamilier har reduceret strømforbruget med 25 procent.

Der er masser af penge at spare på familiens elregning med lidt omtanke. Foto: EnergiMidt

Der er masser af penge at spare på familiens elregning med lidt omtanke. Foto: EnergiMidt

HELE LANDET: Privatforbruget, og især hvordan vi kan spare lidt hist og her, er noget af det, de fleste af os tænker over fra tid til anden. Og der er penge at hente, hvis du for eksempel skruer ned for varmen, slukker på kontakten og følger med i dit elforbrug.

Det viser et spareforsøg, som EnergiMidt har gennemført med 13 familier som testkaniner. Med besparelser på helt op til 46 procent i gennemsnit har familierne det seneste halve år bevist, hvordan gode råd og energirigtige løsninger kombineret med større omtanke kan få forbruget til at falde i en ganske almindelig husstand.

”Det er gået over al forventning. 13 familier - forskellige i sammensætning, bopæl og vaner - har sparet flot; nogle helt op til 56 procent på en måned. Og det er sket primært ved at tænke over, hvornår de bruger strøm, og hvor meget de bruger,” siger boligrådgiver i EnergiMidt, Lene Troelsen.

Store besparelser

Forsøget startede i september 2013 ud fra idéen om, at familierne ved at efterleve principperne og de gode råd i EnergiMidts spareprogram, Spar-på-elregningen, skulle skære ti procent af deres elregninger. Og allerede fra starten lagde familierne benhårdt ud med en gennemsnitlig besparelse på 19 procent i forhold til året før - svarende til mere end 1200 kWh. Familierne har siden da holdt stilen og sparet mellem 19 og 26 procent hver måned i gennemsnit. Det svarer næsten til at vinke farvel til en hel kvartalsafregning.

”Da vi så resultaterne for den første måned, troede vi, der var lidt held med i spillet, men nu er der gået et halvt år, og besparelserne er faktisk nærmest blevet bedre hver måned. Med små justeringer og omtanke har familierne hevet store besparelser hjem,” siger Lene Troelsen.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.