Brønderslev

Der er så fuld af sjov......

Søheden Skov frister nu med nye stisystemer og nye oplevelser - projektet indvies på Skovens Dag

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Legepladsen er indrettet på skrånende terræn lige ved naturskolen. Foto: Grete Dahl

HELLUM:Der venter masser af oplevelser for både familierne og den stille skovvandrer i Søheden Skov. Det store naturområde har de seneste fire år gennemgået en diskret men omfattende forvandlingsproces med nyanlæg og renovering af publikumsfaciliteterne.

Brønderslev Kommune og Naturstyrelsen Vendsyssel står bag det store skovprojektet, og parterne er klar til en festlig indvielse af de nye rekreative tilbud 10. maj ved Naturskolen Lunken

Sove- og legeplads

Der er i løbet af de fire år investeret en mio. kroner på tiltag, der alle falder ind i den varierede natur og frister med nye muligheder, oplevelser og viden til både store og små skovgæster.

Projektet i Søheden Skov har sit udgangspunkt ved Naturskolen i Lunken. Ved naturskolen er der indrettet en ny lejerplads med stort bålsted, brændekløver og nye shelters. Ved naturskolen er der nu hele året adgang til toiletter samt drikkevand.

En ny stor naturlegeplads frister til timevis af aktiv leg. Og ved legepladsen finder skovens gæster desuden picnic-pladser, hvor de på forsvarlig vis kan anvende den medbragte engangsgrill.

- Vi har indrettet sammenhængende stisystemer i skoven, og der er ude på ruterne opsat oplysningstavler, så folk kan læse, hvad de kan se på de forskellige poster, fortæller forstkandidat Ole D. Riemer fra Brønderslev Kommune.

Stålormesti og egernskjul

Et kort ved naturskolen anviser forskellige ruter, som skovgæsterne kan vælge.

I et oplevelsesområde i skoven venter en stålormesti, hvor der er gode muligheder for at se stålormen på tæt hold. Måtter på jorden bliver med solens hjælp varmet op og tiltrækker stålormene. Der er håndtag i måtten, så interesserede kan løfte den og se, hvor mange stålorme, der ligger og luner sig.

- Og har man lyst, kan man på en tavle ved naturskolen skriver dato og antal stålorm. Det regner vi med bliver ganske morsomt, siger Ole D. Riemer.

Der er også etableret et egernkig, hvor foderkasser med nødder lokker skovens egern til festmåltid - og skovens gæster kan stå bag et skjul og studere dyrene spise.

Et fotoskjul er også en nyskabelse. Her kan mennesker fra et skjul opleve og fotografere hjortevildt og andet dyreliv i skoven.

Vil tiltrækker nye gæster

Ideen til skovprojektet opstod i Det Grønne Råd, hvor Mikael Klitgaard fra Brønderslev Kommune og skovrider Jesper Blom-Hansen fra Naturstyrelsen Vendsyssel drøftede øget samarbejde. Talen faldt på et fælles projekt på området ved Lunken.

- Og resultatet er nu synligt. Ny stiforløb og nye oplevelser ligger klar i naturen, siger Asger Nielsen og tilføjer, at projektet - ud over at være et selvstændigt projekt - også er en del af Jyske Aas-projektet, hvor Søheden Skov udgør en af tre stjernepladser med oplevelser.

- Og vi forventer, at mange nye mennesker får øje på området her ved Lunken. Vi håber, at Aalborg-familier, der måske plejer at tage til Hammer Bakker eller Rold Skov, vil tage hertil. Her er et nyt sted med høj kvalitet og nye tilbud til både børn og voksne.

Asger Nielsen tilføjer, at både fugleliv og botanik er utrolig varieret på grund af de store terrænvariationer og landskabsformer.

To skove forbundet med stier

Området Søheden Skov favner i alt 70 hektarer, fordelt med 30 hektarer, der tilhører naturstyrelsen og 40 ha, der tilhører Brønderslev Kommune.

- Vi driver området som bæredygtigt skov og certificeret skovbrug. Det vil sige, at vi sørger for at give naturen bedst mulige betingelser for at udfolde sig, tilføjer Ole D. Riemer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.