- Der er så stille på gaden i Aars

18-årige Antonella Canil fra Argentina har boet i Aars i et halvt år, og hun har efter hånden vænnet sig til store forskelle på her og hjemlandet

Tenna Petersen og Martin Damgård
Antonella Canil kommer fra en by i det nordlige Argentina og er vant til andre temperaturer, end de danske. Vært Finn Norre (billedet) vil ikke udelukke at besøget af Antonella Canil har inspireret til et besøg til Argentina.
Argentina 6. august 2010 09:06

- Der er altså mange mærkelige ting her i Danmark, siger den 18-årige, argentinske Antonella Canil med et smil, der fortæller, at hun faktisk synes, at det er alle tiders med de danske mærkeligheder. Hun peger over på værtsfamiliens familiekalender, der hænger på væggen. - Sådan en der ville vi aldrig bruge derhjemme. Vi planlægger ikke ligeså meget, som I gør. Og så er I meget præcise, når det kommer til aftaler og klokkeslæt. Hjemme vil det være helt uhørt at komme et minut før det aftalte tidspunkt. Her i Danmark nærmest forventer folk, at man er der lidt før, griner hun. Antonella Canil har boet i Aars siden januar og har efterhånden vænnet sig til de mange både store og små forskelle på Danmark og hjemlandet Argentina. Hun er kommet til Danmark på et udvekslingsprogram hos Aars Rotary Klub. Som en del af programmet er hun studerende på Vesthimmerlands Gymnasium og deltager derudover i en række arrangementer med Rotary International. Da valget faldt på Danmark for hendes første færd til et andet kontinent end det sydamerikanske, var det alt det unikke og særlige ved den skandinaviske flække, der tiltrak. Mens mange andre unge argentinere vælger USA som en oplagt destination for et udvekslingsophold, så tiltrak de pudsige juletraditioner, de store snedynger og så et helt unikt sprog Antonella Canil mod Danmark. - Jeg mødte en dansk udvekslingsstuderende i Argentina, og alle hendes fortællinger om Danmark lød rigtig spændende og dragende, fortæller hun. Selvom Antonella Canil nogle gange kan savne andre udvekslingsstuderende, så er hun glad for at være kommet til Aars. - Der er så stille på gaden i Aars sammenlignet til den by, jeg kommer fra. Men jeg er glad for at opleve en lille dansk by. Det gør oplevelsen til noget specielt, og jeg føler nu, at Aars er mit sted i Danmark, fortæller hun. Til trods for at Antonella Canil kun har været i landet godt et halvt år, så mestrer hun efterhånden sproget til husbehov. - Men jeg forstår nok mere, end jeg kan sige. Det værste er de bløde D’er, fortæller hun, mens de bløde D’er ryger nærmest fejlfrit ud over læberne. Hun virker heller ikke synderligt nervøs over den tale, hun skal holde på dansk i Aars Rotary Klub om et par uger. I det hele taget forbinder hun Danmark med det at være tryg. - Der er meget sikkert i Danmark. I har ikke fattige folk på gaden som hjemme i Argentina. Der er jeg også vant til, at hver bank og hver gade har sin egen politibetjent, fortæller hun.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...