Der kommer en dag vises i biffen

”Der kommer en dag” er et højt gearet melodrama om to sagesløse børn spærret inde i er spøgelseshus, hvor uhyrer råder. PR-FOTO
16. november 2016 15:01

Lønstrup Café Bio viser det danske drama "Der kommer en dag", torsdag 17. november klokken 19.30.

Filmen vises også 18. og 20. november klokken 19.30

Et hvert skrækmelodrama må have et chefmonster, og filmen rummer et karismatisk eksemplar. I Lars Mikkelsens forstanderportræt forenes realisme og fabel, for her får man kun alt for genkendelige sider af et glat manipulerende magtmenneske parret med en psykotisk tyran i overstørrelse.

Fuldt forståeligt, at han kan tyrannisere et personale til at blive tro væbnere - fra Lars Ranthes højre hånd over Søren Sætter-Lassens forpinte pædofile til Sofie Gråbøls anstændige, men magtesløse småborger-lærerinde, reduceret til småstrammende småindvendinger. Mesterligt spillet af alle tre.

De to faderløse Nørrebrobrødre, Elmer og Erik, på henholdsvis tretten og ti år fjernes fra deres syge mor og placeres på børnehjemmet Gudbjerg og kommer i kløerne på børnehjemmets forkvaklede personale og inkasserer det største antal lussinger i dansk filmhistorie.

Forstanderen Heck (Lars Mikkelsen) ser stort på, at revselsesretten er afskaffet, og han regerer hjemmet med jernhånd. Kun den nyansatte lærer, Sofie Gråbøl, føler med drengene.

"Der kommer en dag" er et højt gearet melodrama om to sagesløse børn spærret inde i er spøgelseshus, hvor uhyrer råder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...