Der pulses løs på teatret

Rygelovens hensigt er at skåne folk for passiv rygning, men selv om scenen på Vendsyssel Teater er omfattet af loven, har tobakken ikke fået en lige højre, når stykker som Indenfor Murene og Prinsesserne opføres.

Rygelov eller ej - skuespillerne på Vendsyssel Teater må godt ryge, hvis det er en del af forestillingen. Her bliver der budt på en god cigar i forstillingen Indenfor Murene.

Rygelov eller ej - skuespillerne på Vendsyssel Teater må godt ryge, hvis det er en del af forestillingen. Her bliver der budt på en god cigar i forstillingen Indenfor Murene.

- Teatret er ikke en røgbule, men det giver et forvansket bilede, hvis vi lader som om, tobakken slet ikke eksisterer. Vi bliver nødt til at bruge det, når det er en del af forestillingen, siger teatrets souschef Thomas Østergaard. NORDJYSKE Stiftstidende bragte forleden et læserbrev fra en fortørnet kvinde, der havde været inde og se Prinsesserne. "Hvor var det ulækkert at sidde i denne os og damp i sådan et lille lokale", lød svadaen blandt andet. Thomas Østergaard peger dog på, at man har "massiv" udluftning i teatret, ligesom man på forhånd bekendtgører i informationsmateriale, at der kan forekomme tobaksrygning på scenen. - Og vi har ikke modtaget breve eller henvendelser ellers, hvor folk klager over, at der er blevet røget i en forstilling, oplyser Thomas Østergaard. Læserbrevsskribenten - Else Jensen, Grønningen 46 i Hjørring - mere end antyder, at der dog ikke bare blev røget på scenen, da hun så Prinsesserne: "Gjorde de det ikke på scenen, så gjorde de det bagved (altså røg, red.)". - Jeg kan kun sige, at hvis det er sket, så vil vi selvfølgelig snakke med de enkelte skuespillere om det. Det er kun på scenen, når det er en del af forestillingen, der må ryges - selv om det da er lidt upraktisk, hvis en skuespiller skal stå i en slåbrok ude på gårdspladsen i en pause, mener souschefen på Vendsyssel Teater.