Aalborg

Der skal bygges nyt plejehjem i Øgadekvarteret

Nye boliger i Bonnesensgade i Aalborg skal erstatte Lollandshus, der til gengæld skal ombygges til ungdomsboliger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Markusgården skal rives ned og i stedet skal der bygges et erstatningsbyggeri for plejehjemmet Lollandshus på grunden. Arkivfoto

AALBORG:Der skal bygges et nyt plejehjem med 75 pladser i Øgadekvarteret.

Allerede i budgetforliget for 2018 og overslagsårene blev det bestemt, at der skulle bygges et nyt plejehjem, og nu har budgetforligspartierne altså besluttet, hvor det skal placeres.

De nye boliger skal være erstatningsbyggeri for Lollandshus på Lollandsgade i Øgadekvarteret. Plejehjemmet er nedslidt og ikke længere velegnet til plejeboliger.

Det nye plejehjem skal bygges på hjørnet af Bonnesensgade og Fyensgade, hvor Markusgården ligger i dag.

- Det har været brugt af spejdere og forskelligt, men bygningen er helt nedslidt og står bare rømmet i dag. Det er kommunen, der har jorden. Bygningen skal rives ned, og så skal der bygges et nyt plejehjem, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Til gengæld skal det eksisterende Lollandshus laves om til ungdomsboliger.

- Der bliver plads til godt 70 ungdomsboliger i Lollandshus i stedet for, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Man river ikke det eksisterende Lollandshus ned, men i stedet ombygges faciliteterne til en altså noget yngre målgruppe. Manøvren betyder faktisk et plus for kommunen rent økonomisk.

- Når vi har solgt og bygget om til ungdomsboliger, og bygget nyt plejehjem og med det, som ligger i budgettet, så giver det er et lille provenu på to mio. kr. til kommunekassen, fordi vi ejer Lollandshus, siger borgmesteren.

Det er Viva Boliger, der skal stå for byggeriet af ungdomsboliger og plejehjemmet. Ifølge borgmesteren skal byggeriet påbegyndes hurtigst muligt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.