Der skal være færre unge ledige i Europa

De unge ledige skal være digitale. Dansker står i spidsen for nyt projekt, der skal få de unge ud i job.

Der skal være færre unge ledige i Europa

Der er for mange unge i Europa, der går rundt uden job. Men nu skal de unge lære mere it, så de kan få et job efter endt uddannelse.

Det er EU-kommissæren for den digitale dagsorden, hollandske Neelie Kroes, der sammen med danskeren Jim Hagemann Snabe, topchef hos softwaregiganten SAP, tirsdag kommer med løsningen på teknologimessen CeBIT i Hannover i Tyskland.

Projektet går under navnet Academy Cube. Og det er meningen, at nyuddannede universitetsstuderende indenfor naturvidenskab, teknologi og matematik skal have specifikke it-kompetencer, som arbejdsmarkedet efterspørger.

Neelie Kroes mener, at Academy Cube er et tiltrængt bidrag til EU’s digitale dagsorden.

- Det er denne form for offentlige og private partnerskaber, som vi behøver for at kunne tackle ungdomsarbejdsløshed og manglen på kvalificeret arbejdskraft i Europa, siger EU-kommissæren, der opfordrer andre i EU til at blive en del af Academy Cube.

EU-Kommissionens forventer, at der i Europa vil være 700.000 ubesatte stillinger indenfor it og telekommunikation i 2015. Det nye projekt skal give de unge mulighed for at få den viden, der skal til for at få et job indenfor it eller for at blive iværksættere.

- Ungdomsarbejdsløshed er en af de største udfordringer, som Europa står overfor. Det må derfor stå højt på prioriteringslisten hos både virksomheder og regeringer at løse denne udfordring, siger Jim Hagemann Snabe.

- Dygtige specialister og et dynamisk itlandskab er centralt for at styrke Europas konkurrenceevne i fremtiden, siger han om projektet.

Det bliver unge i Sydeuropa, hvor ungdomsarbejdsløsheden er højest, der i første omgang bliver knyttet til projektet. Senere er det meningen, at flere europæiske lande - og unge - skal være med.

Rent praktisk skal Academy Cube undervise de unge online og give 100.000 europæiske unge relevante erhvervserfaringer. Ud over SAP er Microsoft, Bosch og LinkedIn med i projektet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.