Der skydes!

Fredag lægger jægerne nakken tilbage og peger salonriflen mod trætoppene i Aalborgs parker - læs hvorfor

Lars Termansen
Foto Michael Koch ¬ Aalborg Kommune skyder rågeunger for at regulere bestanden og deres skrigeri. Jeg ved ikke hvor de er i dag, men det finder ejg ud af. Formentlig i Mølleparken.
EMNER 8. maj 2014 14:20

AALBORG: For en måned siden stod den på regulering af måger i Aalborg, og nu er turen kommer til rågerne.

Fredag begynder Aalborg Kommune at skyde råger i området ved Mølleparken, der sammen med Kildeparken og Bejsebakken udgør det Danmarks største sammenhængende rågekoloni med cirka 1000 reder.

De sorte fugle er til glæde for fugleelskere, men det er også til ulempe for mange borgere, der får nattesøvnen forstyrret af en konstant larm og skrig, der starter inden solopgang i yngletiden. Derfor er det nødvendigt at regulere bestanden til et acceptabelt niveau.

Det nedlagte bytte går ikke til spilde. Kommunen får hjælp af jagtforeninger til reguleringen, og som tak for indsatsen får jægerne en del rågeunger med hjem til fryseren. Rågeunger er efter sigende en delikatesse, som der er mulighed for at prøvesmage ved et særligt rågearrangement onsdag 21. maj, hvor Aalborg Kommune inviterer til offentlig rågeaften ved Godthåb Hammerværk. Deltagerne får serveret bålstegte råger, og der fortælles også om råger som både nytte- og skadefugle.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...