Gymnasiale uddannelser

Der slæbes til eksamen

Gymnasie-elever i Hjørring og Frederikshavn må stadig slæbe deres egne printere med til eksamen. Brønderslev har fundet en løsning.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Michelle Sørensen er en af dem, der må køres når der slæbes en printer med til eksamen på Hjørring Gymnasium. Foto: Bent Bach

Der er en lettere kaotisk stemning i festsalen på Hjørring Gymnasium. Klokken er 8.15 mandag morgen, men det gælder om at være i god tid, hvis udstyret skal være klar til årsprøven i dansk for 2.g. klokken 9. Der rodes med ledninger og udenfor stiger elever ud af biler med store printere i favnen, tasker og kasser. - Det er da besværligt. Den er da rimelig tung, udbryder Cecilie Nielsen på vej ind på gymnasiet. - Det er da træls. Jeg bor langt væk, og det var så heldigt, at der var én, som kunne køre mig. Jeg kan ikke have alt det udstyr med i bussen, siger Sidsel Marie Rønde Winther. 60 printere skal i gang Indenfor kæmpes der med at få cirka 60 printere til at køre. Der samles ledninger og testes. - Det er jo teenagere, men der skal nok komme styr på det, smiler lærer Tony Gustafsson, der hjælper med få alle klar til start. Reglerne er sådan, at printerne skal testes før eksamen går i gang. Hvis printeren ikke virker fra start må eleven skrive opgaven i hånden: - Det vil være vildt nederen. Fire timer, og så skal der også skrives flere sider, udbryder Andreas Alfred Rokjær. Han har derfor også sørget for at teste printeren grundigt hjemmefra. Foreløbig ingen alternativer Hjørring Gymnasium har endnu ikke fundet en anden løsning, der kan klare presset og behovet for udskrifter fra op mod 100 elever. - Vi lever i 2011. Der må kunne findes en bedre løsning, fastslår Tobias Jensen. Det overordnede problem er, at eleverne under eksamen ikke må være på nettet. Derfor kan besvarelserne ikke sendes elektronisk. - Det vil også være uoverskueligt for de frivillige vagter at holde styr på de mange udskrifter, hvis de udskriver på fx. to-tre af skolens printere, siger IT-ansvarlig, Michael K. Jensen. Han understreger dog, at teknologien er til rådighed, så det er et spørgsmål om at få fastlagt nogle nye procedurer. Uddannelseschef Jørgen Lassen erkender, at det nuværende system ikke er optimalt for eleverne, og at der bruges meget krudt på at få de store mængder udstyr til at fungere. - Men mig bekendt er det også sådan på de andre gymnasier, siger Jørgen Lassen. Nemmere i Brønderslev Men det er imidlertid ikke tilfældet. Man behøver bare at tage 20 kilometer sydpå til Brønderslev Gymnasium for at finde et system, der umiddelbart virker langt nemmere. Gymnasiet indkøbte allerede for fem år siden nogle printere til USB-stik. Elever til eksamen kan her nøjes med at medbringe deres bærbare pc og et usb-stik. Når de er færdig med besvarelsen går de op til skolens printere i eksamenslokalet, sætter usb-stikket i og udskriver. - Det giver langt færre tekniske problemer og besvær for eleverne end den gamle ordning, fastslår vicerektor Arne Rasmussen.