Der var fart på

Skolen rømmet på syv minutter til brandøvelse på Hjallerup Skole

Da brandøvelsen var slut, og alle eleverne var kommet tilbage til deres klasselokaler, var der evaluering af øvelsen på kontoret. Her er fra venstre færdsels- og brandlærer Jon Miller, skoleleder Hans Jørgen Bæk og viceskoleleder Peter Madsen.Foto: Ole Torp <i>Ole Torp</i>

Da brandøvelsen var slut, og alle eleverne var kommet tilbage til deres klasselokaler, var der evaluering af øvelsen på kontoret. Her er fra venstre færdsels- og brandlærer Jon Miller, skoleleder Hans Jørgen Bæk og viceskoleleder Peter Madsen.Foto: Ole Torp Ole Torp

HJALLERUP:- Der er ild nede i billedkunst. Skolen brænder!

Sådan lød det fra to drenge fra 1. klasse, som kom farende ind på kontoret på Hjallerup Skole. Det var dog heldigvis ikke nogen alarmerende melding for ledelsen på skolen. Det var nemlig led i en tilbagevendende brandøvelse, som skal vise, om brandberedskabet fungerer.

For ikke at skræmme eleverne unødigt var de orienteret om, at de i den uge ville blive involveret i en brandøvelse - de vidste blot ikke hvornår. I hver klasse er der en brandværnsplan, som skal følges nøje, hvis det værste skulle ske. Planerne blev fulgt nøje, og alle benyttede i god ro og orden de anviste flugtveje. I løbet af syv minutter var hele skolen rømmet, og for en ordens skyld blev alle lokaler gennemsøgt for at sikre sig, at alle var kommet ud.

Eleverne blev samlet i de to haller i Hjallerup Idrætscenter, som er samlingsstedet i tilfælde af brand, og fik her en orientering om, hvordan øvelsen var gået. Efter at alle var returneret til den ”ubrændte” skole, gik lærerne i gang med at bruge materialer fra Dansk Brandværns-komité til at undervise i brandforebyggelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.