Danmark

Derfor bliver din kaffemaskine en bakteriebombe

Har du maveproblemer eller allergi, skal du måske kigge nærmere på din kaffemaskine

Kaffemaskiner - både dem med kapsler og de gammeldags af slagsen - kan være fyldt med bakterier. Foto: Iris/Scanpix

Kaffemaskiner - både dem med kapsler og de gammeldags af slagsen - kan være fyldt med bakterier. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Hvis kaffemaskinen er tilkalket og tit står med det brugte filer i, kan der meget nemt opstå mug og skimmel i den fugt, der samles omkring kalkaflejringerne i maskinen. Mug kan give allergi

Bruger du ikke kaffemaskinen særlig tit, bør du ifølge madmaskiner.dk være ekstra grundig med at få fjernet det brugte kaffefilter og få tørret kaffekolbe og vandbeholder af, inden du stiller kaffemaskinen væk igen.

Ved daglig brug er der også risiko for, at der kan opstå mug og skimmel i kalkaflejringerne. Varmt vand slår nemlig ikke altid sporerne ihjel. Det kan i stedet tilføre livgivende varme.

Og med kapsler

Bruger du en af de populære kapselmaskiner eller espressomaskiner, er du ikke fredet for risikoen for mugangreb. Ifølge madmaskiner.dk kan den her være endnu større, fordi der er mange flere steder, hvor bakterier, skimmel og mug kan udvikle sig.

Begge maskintyper er sværere at rengøre end en traditionel kaffemaskine, fordi de oftest er mere kompakte og tillukkede i deres design.

Så ligegyldig om du har en smart espressomaskine, en kapselbrygger eller en gammeldags kaffemaskine, bør du kalke den af og rengøre alle dele regelmæssigt. På madmaskiner.dk kan du finde gode råd til at holde din kaffemaskine og andre køkkenmaskiner i topform.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.