Derfor er store telefoner et hit

Engang handlede det om at producere de mindste telefoner. Nu har mange smartphones vokset sig enorme. Læs hvorfor "phablets" stormer frem.

Salget er tablet-computere er styrtdykket i de senere år. Ny analyse fra Statista peger på, at det er salget af de nye, store smartphone-modeller, de såkaldte phablets (sammentrækning af phone og tablet), der har taget pusten fra tablet-markedet.

En phablet kan for mange fungere både som tablet og smartphone, og derfor bliver behovet for at slæbe rundt på flere dimser samtidig mindre, lyder en del af forklaringen.

Men er en phablet det rigtige valg, når man skal vælge sin næste mobiltelefon?

- For en del mennesker giver det god mening at købe en phablet. Den store skærm gør den ideel til at se video og billeder samt spille spil. I Forbrugerrådet Tænks test af mobiltelefoner ligger mange phablets i top og klarer sig bedre end telefoner med mindre skærme, siger projektleder i test og analyse-afdelingen hos Forbrugerrådet Tænk, Mikkel William Nielsen.

Skærmstørrelser op mod seks tommer er dog ikke særlig lommevenlige, og derfor er det næppe alle, som vil bryde sig om en phablet, vurderer han. Alligevel vil vi formentlig se flere store telefoner i de kommende år, så standardstørrelsen bliver måske større, end hvad man er vant til.

- Se på Apple. It-giganten holdt stædigt fast i små skærmstørrelser på sine mobiltelefoner, men overgav sig til sidst, da forbrugerne i stigende grad søgte mod de store Android-telefoner og lancerede en iPhone på 5,5 tommer, siger Mikkel William Nielsen.

At telefonen dårligt kan betjenes med en hånd vil fortsætte med at afskrække købere, og der er derfor også grænser for, hvor store appraterne kan blive. Samtidig er de ofte dyrere end telefoner med mindre skærme, påpeger den testansvarlige.

Torben Vognsen, som er chefredaktør og grundlægger af magasinet iNPUT, mener heller ikke, at markedet for små telefoner vil forsvinde, selvom Apple og især Google bl.a. satser på store telefoner.

- Jeg tror, at det er med telefoner som med biler - nogen foretrækker store, luksuriøse kasser, andre vil hellere have små, økonomiske frækkerter. Så der er et marked for begge dele - næste år forventer jeg, at Apple lancerer en ny telefon i 4"-klassen - altså på størrelse med iPhone 5 (fra 2012, red.), siger Torben Vognsen, som selv skal have sin næste smartphone i størrelsen 5 til 5,5".

- For tiden bruger jeg en Huawei Mate S, som er ganske stor - og jeg kommer formentlig aldrig til at have noget større end 5,5" - det kan simpelthen ikke være i buskelommen.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.