Derfor får journalist og fotograf karantæne fra borgen

En journalist og en fotograf får seks måneders karantæne fra Christiansborg for at jagte konservativ leder.

Derfor får journalist og fotograf karantæne fra borgen

Reglerne for det journalistiske arbejdes afvikling i Folketinget er reguleret af et regelsæt, som er aftalt mellem Folketingets Præsidium og Folketingets Presseloge i december 2011. Heraf fremgår:

"Det journalistiske arbejde må ikke hindre medlemmer eller ansattes muligheder for at bevæge sig i huse.

Af samme grund må der ikke i Folketinget opstå paparazzilignende tilstande, hvor fotografer eller journalister "jagter" politikere eller andre, som har tilkendegivet, at de ikke ønsker at deltage i interview eller film- eller fotooptagelser.

Ved optagelser skal i øvrigt reglerne om god presseskik iagttages."

Folketingets Præsidium mener ikke, at Ekstra Bladet fulgte de retningslinjer, da de ville have en kommentarer fra den konservative leder Lars Barfoed tidligere på ugen og har derfor enstemmigt besluttet følgende sanktion på et møde onsdag den 20. februar 2013:

1. Den pågældende journalist samt fotograf fra Ekstra Bladet vil i en periode på et halvt år ikke have adgang til Folketinget medmindre det er til Folketingets offentlige tilhørerloge, eller der er lavet en forudgående aftale med et medlem af Folketinget.

Fremvisning af pressekort vil for de pågældende ikke være tilstrækkeligt for at få adgang til Folketinget.

2. Ekstra Bladet har aktuelt otte såkaldte privilegerede adgange, der giver disse journalister særlige rettigheder. I en periode på et halvt år, vil antallet af disse adgange blive reduceret til seks adgange.

Kilde: Folketingets Præsidium

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.