Derfor frifindes forstander for uagtsomt drab

En uagtsom lærer får forstander Truels Truelsen frifundet for uagtsomt manddrab ved Præstø-ulykken.

Derfor frifindes forstander for uagtsomt drab

Lærer Michael Jørgensen var selv så uagtsom på den fatale dag, hvor han og en anden lærer tog 13 elever med ud i en dragebåd og kæntrede på Præstø Fjord forrige år, at Lundby Efterskole og forstanderen ikke har skyld i hans død.

Det vurderer professor i straffeproces Eva Smith fra Københavns Universitet efter at have læst rettens begrundelse for dommen fredag, der frifandt skolen og forstander Truels Achton Truelsen for uagtsomt manddrab.

- Den lærer, der omkom ved ulykken, var den, der vidste mest om risikoen, og han har selv udvist stor uforsigtighed, så der er så meget egenskyld, at man ikke kan pålægge skolen og forstanderen ansvaret, siger Eva Smith til Ritzau.

Selv lægger Retten i Nykøbing Falster vægt på, at Michael Jørgensen hverken var iført svømme eller redningsvest, da man sejlede ud på det to grader kolde vand.

Forstander Truels Achton Truelsen blev dog dømt betinget fængsel i 60 dage for uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af lov om sikkerhed til søs.

Det skyldes især ifølge retten, at der ikke var nedskrevet regler for sejlads med dragebåden.

Men forstanderens uagtsomhed på det punkt er ifølge forstanderens forsvarsadvokat, Peter Giersing, så beskeden, at dommen forbavser ham.

- Den uagtsomhed, som skolens forstander efter rettens opfattelse har udvist, er uhyre beskeden, siger Peter Giersing til Ritzau.

Ud over betinget fængsel er forstanderen også frakendt retten til at forestå aktiviteter til søs med elever i tre år. Institutionen Lundby Efterskole idømmes en bøde på 250.000 kroner.

Forsvaret har endnu ikke besluttet, om dommen skal ankes, og ifølge Peter Giersing er det nu op til forstander Truels Achton Truelsen selv, om han vil anke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.