Derfor kan Eurovision ende i Danmark næste år

Hvis Australien vinder Eurovision, skal de vælge et europæisk medværtsland. Danmark er ikke udelukket.

I mere end 30 år har australierne kunne følge med i det europæiske melodi grand prix i fjernsynet, men når de i år tænder for tv'et for at se Eurovision, har de for første gang selv en mulighed for at vinde showet.

I anledningen af grand prixets 60 års jubilæum, er Australien nemlig blevet indbudt til at være med i begivenheden, der i år afholdes i Wien i Østrig.

- Det er som om, man er blevet inviteret til en kæmpe stor musikfest, som man har stået ude foran døren til hele sit liv. Nu er der endelig nogen, der har åbnet døren, fortæller Paul Clarke, der er Head of Delegation for Australien, og dermed er ansvarlig for det praktiske vedrørende landets deltagelse i Eurovision.

Australien stiller op med den 33-årige sanger Guy Sebastian og nummeret "Tonight Again", og ifølge bookmakerne er det ikke utænkeligt, at han løber med sejren. Sker det, skal Eurovision dog ikke afholdes "down under" næste år. Reglerne er nemlig udformet således, at Australien skal vælge et europæisk værtsland at afholde showet sammen med.

Og her kan Danmark komme ind i billedet:

- Vi føler, at vi har et specielt bånd til jer, og vi vil bestemt ikke udelukke, at vi ville holde det i Danmark, I skal bare spørge, siger Paul Clarke og fortsætter:

- Jeg ville være meget glad for at tage tilbage til København og holde showet der, selvom i måske har fået nok af det for nu. Men man kunne jo holde det et andet sted end i det store gamle, smukke skibsværft, siger han.

Danmark har en særlig betydning for mange australiere på grund af kronprinsesse Mary, der er født og opvokset i Tasmanien i Australien, fortæller Paul Clarke, der sidste år mødte kronprinsessen, da han var i Danmark for at overvære Eurovision på Refshaleøen.

- Hun kom for at møde den australske kunstner, som Danmark havde inviteret til at optræde i pausen. Jeg havde håbet, at de kunne nå at sige hej, men kronprinsessen kom med to af sine børn og overværede en prøve, fortæller han.

- Efterfølgende blev hun og snakkede med os i tre timer. Det var meget afslappet, og jeg tror, hun nød at høre den australske dialekt, siger han.

I takt med at bookmakernes tro på en australsk sejr er steget, har Paul Clarke fået flere og flere henvendelser fra lande, der gerne vil byde sig til som medværter næste år.

- Vi taler med en del tv-selskaber, der jo står bag konkurrencen i de forskellige lande. Jeg må ikke sige hvem, men vi taler med en fem-seks stykker, og de er allesammen meget interesserede, siger han.

DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme tager indtil videre snakken om endnu et Eurovision på dansk grund med ro.

- Lad dem nu lige vinde først. Jeg er selvfølgelig beæret over, at de har det sådan, men hvis de vinder, er der nok mange lande, der vil byde sig til, men det er da positivt, at de synes, at det kunne være spændende at arbejde sammen med os om showet, siger han.

Finalen i Eurovision bliver afgjort lørdag aften i Wiener Stadthalle i den østrigske hovedstad. Showet sendes direkte på DR 1 klokken 21.00.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.