Derfor skal du finde kæledyret på et internat

Lige nu er der ekstraordinært mange dyr på de danske internater. Læs, hvad fordelene og ulemperne er ved et internatdyr.

Internater landet over vrimler lige nu med katte, hunde og marsvin. Sommeren er nemlig højsæson for at skaffe sig af med sit kæledyr, melder Dyrenes Beskyttelse.

Så hvis du overvejer at anskaffe et kæledyr, er det måske nu, du skal slå til. Der er gode grunde til at finde sit kæledyr på et internat.

- Man skal ikke tage på et dyreinternat udelukkende for at redde et dyr. Men hvis man har gjort sig klart, at man er klar til at påtage sig ansvaret for et kæledyr, er det ganske udmærket at tage på et dyreinternat, siger Carsten Jensen, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

Lige nu er der især mange kattekillinger, som leder efter nye hjem, efterfulgt af et stort antal hunde og kaniner. Man kan altså let finde en lille killing, mens hundene ofte vil have et par år på bagen.

- Hvis man får en hund fra et internat, starter man et andet sted end med en hvalp, som mange jo gerne vil have. Men det er heller ikke uproblematisk at opdrage en hvalp selv. En hund fra et internat kan være ganske udmærket også for en førstegangshundeejer, siger Carsten Jensen.

Dyrene, der kommer ind på internaterne, kan være mere eller mindre velfungerende. For eksempel kan det være, at dyrene ikke går så godt i snor eller ikke er så gode til at være alene.

- Der kan være noget mere arbejde i det. Men det er ting, man får at vide på internatet, så det kommer ikke som en overraskelse, fortæller dyrlæge Yvonne Johansen fra Dyrenes Beskyttelse.

Alle dyr, der skal ud i nye familier, får alle de nødvendige behandlinger, fortæller hun.

- På vores internater har alle dyrene, uanset om det er hund, kat eller kaniner, været gennem kyndige hænder. De er dyrlægeundersøgt for og bag, og kattene er neutraliseret (så de ikke kan formere sig, red.). Dyrene bliver øremærket eller chippet, de har fået ormekur og er vaccineret. De er køreklar, siger Yvonne Johansen fra Dyrenes Beskyttelse.

Der er en fast enhedspris for alle dyrene på internaterne hos Dyrenes Beskyttelse, og det gælder uanset størrelse, og om det er med stamtavle eller et gadekryds. En hund koster altid 2.995 kroner, mens en kat eller killing koster 995 kroner.

- Et internatdyr kan være et godt valg for en børnefamilie, fordi man får en masse historie med og en sundhedsstatus. Personalet på internaterne er kompetente til at lære at afkode de dyr, der kommer ind og finde ud af deres behov og hvilken familie, de vil passe ind i, siger Yvonne Johansen.

Fakta: Tænk dig om, før du anskaffer et kæledyr

- Hvor meget tid har du til at tage dig af kæledyret, og hvor meget er du hjemme?

- Hvordan ser økonomien ud? Det koster noget at have et dyr, særligt en hund kan koste flere tusinde kroner om året

- På siden www.klartilhund.dk kan du teste, om du er klar til at få en hund, og hvad du skal vide inden

Kilder: Yvonne Johansen, dyrlæge hos Dyrenes Beskyttelse, Carsten Jensen, Formand for Den Danske Dyrlægeforening

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.