Danmark

Derfor skal du tjekke din konto efter ferien

Se, hvad du skal gøre, hvis dit kort er blevet misbrugt

Scanpix

Scanpix

DANMARK:Det koster som bekendt penge at holde ferie, men måske koster det dig flere penge, end det egentlig burde.

Hver femte dansker under 40 år glemmer at kigge deres kontoudtog igennem efter en ferie, viser en ny undersøgelse som Epinion har foretaget for Deloitte.

Til gengæld er den ældre del af befolkningen mere flittige til at gennemgå deres forbrug, når de kommer hjem fra udlandet. Tre ud af fire danskere over 60 år siger, at de altid tjekker deres konto efter en ferie.

Vi sløser med datasikkerheden, for eksempel når vi logger på offentlige wifi-netværk uden at have styr på vores sikkerhedsindstillinger eller lader andre tage kreditkortet med ud i baglokalet, skriver Deloitte i en pressemeddelelse.

- Hvis først en hacker får adgang til ens kreditkortoplysninger, er der frit spil for at bruge penge. Det behøver ikke være store summer, der lænser hele kontoen, men kan også være mindre beløb, der umiddelbart ikke vækker opsigt, siger Kim Schlyter, der er ekspert i datasikkerhed og partner i Deloitte, til Ritzau Fokus.

I Danmark kan man få erstatning for misbrug på private kreditkort, men der er alligevel god grund til at tjekke netbanken, når man kommer hjem fra udlandsrejser, forklarer rådgivningsdirektør i Danske Bank, Mark Namensen.

- I mange tilfælde er det ikke bevidst misbrug, der er tale om. Der kan jo også ske sjuskefejl, hvor en ekspedient taster et forkert beløb eller trækker pengene to gange, forklarer han.

Han tilføjer, at det er en god idé aldrig at lade andre have dit kreditkort, for eksempel at lade en tjener tage det med op i baren for at gennemføre en betaling.

Har du mistanke om, at dit kort er blevet misbrugt, handler det om at reagere hurtigst muligt. Hvis nogle i udlandet har dine kortoplysninger, kan de blive ved med at trække penge, indtil du spærrer kortet.

Ring til din bank, som kan oplyse, præcis hvilken butik eller restaurant, der har trukket pengene. Herefter kan du spærre dit kort, hvis det er blevet misbrugt. For alle kort i alle banker gælder en frist på 13 måneder for at gøre indsigelse om misbrug, og du skal ikke bekymre dig om at få dine penge tilbage.

- Det sørger din bank for, fortæller Mark Namensen.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.