Derfor skal Månen udforskes

European Space Agency drømmer om at høste solenergi på Månen og bruge Månen som afsæt til at rejse længere ud i rummet

VERDEN:I en ny video illustrerer European Space Agency, hvorfor udforskning af Månen stadig er vigtig for videnskaben. Og der er masser at tage fat på, viser videoen ifølge Videnskab.dk.

Videoen tager dig med på en oversigtsrejse helt tilbage fra 1960’erne og 1970’ernes Ranger- og Apollo-missioner og frem til fremtidens bemandede missioner, der blandt andet kan gøre os klogere på Månens vandressourcer.

Se videoen på Videnskab.dk

Fremtidige missioner vil også udforske landskabet omkring Månens sydpol, som både har ekstremt kolde og mørke dale og næsten konstant solbeskinnede bjerge, som måske kan forsyne os med store mængder af solenergi.

Hvad mange måske ikke ved er, at størstedelen af Månens overflade ikke er udforsket, ligesom at Månens fjerne side slet ikke er det.

European Space Agency giver i videoen også deres bud på, hvordan man gennem internationalt forskningssamarbejde og med brug af Månens ressourcer kan bruge den som afsæt for missioner endnu længere ud i universet.

Andre artikler fra Videnskab.dk:Hvem ejer månen?Se spektakulært billede af Danmark - taget fra rummetNASA udgiver flotte billeder

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.