Designet fortæller tiden

Ny udstilling med elektronisk brugsgenstande i Hjørring sætter gang i minderne

Lise Jørgensen med de gamle fastnettelefoner fra firserne.Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Lise Jørgensen med de gamle fastnettelefoner fra firserne.Foto: Peter Broen Peter Broen

HJØRRING:Kan huske skrivemaskinen, vægtelefonen eller nogle af de andre elektroniske dimser, som allerede er gået i glemmebogen?

Når Vendsyssel Historiske Museum torsdag den 21. marts åbner dørene til en ny udstilling om designhistorie, kan man få genopfrisket hukommelsen og se udviklingen i bl.a. telefoner, skrivemaskiner og andre ting, der har og har haft sin plads i de fleste hjem.

- Man kan se, hvor hurtigt udviklingen egentlig er sket, mens man samtidig også kan se hvad der er karakteristisk for de forskellige årtier i farvevalg og materiale, fortæller arkitekt og timelærer Lone Duus, som har hjulpet elever fra EUC Nord med at lave udstillingen i samarbejde med museet.

Unge lokkes på museum

Kommende elektrikere, tømrere, designere og et musikhold har både opbygget udstillingen og været med til at finde effekter.

Samarbejdet er en del af Intrface-projektet, som går ud på at lokke flere unge ind på landets museer og Hjørring synes projektet at være lykkedes.

- Eleverne var meget overrasket over, at det ikke var så kedeligt og tørt, som de havde troet, siger museumsinspektør Lise Jørgensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.