Danmark

Desperat far: Mine døtre har sluttet sig til IS

En far, der har boet 40 år i Danmark, er rejst til Tyrkiet for at finde sine to døtre, der er stukket af.

Tidligere på året kom det frem, at andelen af kvinder blandt de personer, der rejser til Irak og Syrien for slutte sig til Islamisk Stat, er stigende.

En far, der har boet over 40 år i Danmark, er bekymret for, at to af de seneste eksempler på det, er hans døtre. Det skriver TV2 og Politiken.

Faren er rejst til Tyrkiet for at optræde på tyrkisk tv med en appel om hjælp til at finde sine to døtre på 19 og 24 år, som han frygter har sluttet sig til den jihadistiske gruppe.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) bekræftede i januar overfor Radio 24Syv, at andelen af kvinder blandt førstegangsudrejste til Syrien og Irak var steget, siden Islamisk Stat udråbte sit kalifat.

Før sommeren 2014 lød andelen på otte procent. Efter kalifatet blev udråbt er den steget til 24 procent.

I januar lød PETs vurdering, at ti procent af de personer fra Danmark, der er udrejst til Syrien og Irak, var kvinder.

Den danske far, der nu er på jagt efter sine døtre i Tyrkiet, mener, at hans døtre er blevet radikaliseret af en palæstinensisk kvinde. Han oplyser, at kvinden har undervist hans døtre i arabisk og Koranen.

De to døtre har ifølge faren altid været religiøse. Eksempelvis har de altid gået med tørklæde, fortæller han ifølge TV2. De virkede dog aldrig ekstreme, mener han.

I det indslag på tyrkisk tv, som faren optræder i, oplyser journalisten, at det danske politi skal have bekræftet, at de to søskende er rejst til Istanbul i slutningen af maj.

Tyrkisk politi kan ifølge indslaget vise billeder af pigerne, der står og venter på en bus ved lufthavnen.

Det seneste estimat over antallet af personer fra Danmark, der er rejst til Syrien eller Irak for at kæmpe for Islamisk Stat, lyder på 135. Det er en vurdering fra Center for Terroranalyse hos PET.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.