Udland

Desperate migranter flygter gennem tunnel til England

Den britiske regering har holdt krisemøde om situationen med tusindvis af migranter på vej til Storbritannien.

Efter at have overlevet den farefulde færd over Middelhavet og være rejst op gennem Europa til den franske havneby Calais, er det i det seneste døgn lykkedes flere end 100 af dem at komme med tog under Den Engelske Kanal til Storbritannien.

- Et antal personer er kommet igennem, siger den britiske indenrigsminister, Theresa May, efter et krisemøde i regeringen.

Mødet blev hasteindkaldt, efter at 1500 migranter natten til onsdag havde forsøgt at vælte hegnet til tunnelindgangen i Coquelles i det nordøstlige Frankrig.

En embedsmand fra det britiske indenrigsministerium afviste at opgive et præcist tal, men nøjes med at sige:

- Alle ønsker om asyl behandles ud fra deres individuelle situation og baggrund. Vi vil forsøge at afvise alle, der ikke har behov for vores beskyttelse.

Med henvisning til de migranter, der nåede frem tirsdag, siger en britisk kilde tæt på sagen til AFP:

- Der var over 100 på et antal tog. Det er et usædvanligt stort antal. Normalt er det en håndfuld, hvis ikke nul.

Avisen The Times skriver i onsdagsudgaven, at det var lykkedes 148, hvilket er et rekordstort antal, at nå frem til Storbritannien.

Det første, der sker, når migranterne bliver pågrebet på den britiske side af Kanaltunnelen, er, at deres identitet bliver undersøgt i et anlæg tæt på tunnelens munding i Folkstone. Her har de mulighed for at søge om asyl.

Uanset om de har søgt om asyl eller ej, så bliver migranterne overført til et indvandringscenter i nærliggende Dover. Centret er ifølge de britiske myndigheder indrettet i en tidligere fæstning og drives af fængselsvæsnet.

Driftsselskabet bag Eurotunnel siger i en meddelelse onsdag, at det har afværget 37.000 forsøg på komme igennem tunnelen siden begyndelsen af året.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst