Fødevarer

DESSERT Karamelliseret vaniljerisotto

Tilbehør Marsalasyltede blommer

1 spsk. smør 1 1/4 dl risottoris en halv vaniljestang 2,5 dl vand 2,5 dl mælk 2 spsk. sukker 1 1/4 dl fløde 1 æggeblomme ekstra sukker. 2 stk blommer 250 g sukker en halv dl eddike 1 dl marsala 1 dl vand. Fremgangsmåde: Smelt smørret i en gryde og tilsæt risene. Lad risene simre i to min. og tilsæt mælk, vand, vaniljestang og sukker. Lad det simre til risene har suget væsken. Pisk æg sammen med fløde og kom det op i gryden med ris. Kog videre til dette er opsuget af risene. Ved servering hældes risottoen i små dessertskåle. Drys risottoen med sukker og smelt sukkeret med gasbrænder. Kom 250 g sukker, eddike marsala og vand i en gryde og kog det op. Skræl og udsten og skær blommerne i kvarte. Kog blommerne i lagen i fem min. Tag derefter blommerne op og lad lagen reducere i 15 min. Hæld lagen over blommerne og lad dem nedkøle.