Dessert

Restaurant Franks, Kattegatsiloen i Frederikshavn
Menu 1:
jordbær, jordbær, jordbær
Foto: Bente Poder

Restaurant Franks, Kattegatsiloen i Frederikshavn Menu 1: jordbær, jordbær, jordbær Foto: Bente Poder

Jordbær fra ”asen” m. hvid chokolade og ganashe. Kage, siffon og sirup. Ingredienser (fire personer) 2 bakker jordbær fra ”Vasen” 450 gr. sukker 1 vanillestang 175 gr. smør 250 gr. kransekage 3. bl husblas 20 gr. mel 4 æg. 15 gr. flormelis 3 gaspatroner Mazarinkage: 250 gram kransekage. 175 gram smør 200 gram sukker 4 æg En halv bakke jordbær i tern. Alle ingredienser røres sammen til lind masse. Lægges i lille form og bager i 20 til 25 minutter ved 150 gracer. Stilles på køl. Hvid chokoladeganache: 2 dl. piskefløde og 50 gr. chokolade. Sirup/siffon: 200 sukker 1 stk. vanillestænger. 1 ltr. vand 3 bl. husblas En halv bakke jordbær i tern. Vanillestangen flækkes og vanillekornene krabes ud. Vand, sukker, jordbær koges ind til en tyk sirup/lage. Der tages 1 dl fra til sirup og de tre blade husblas udblødes og tilsættes den varme lage, der stilles på køl til den er geleagtig. Derefter hældes den på siffon og tre kulsyrepatroner skydes i flasken. Fire store jordbær tages fra til sprøde jordbærchips, som skæres i tynde skiver, lægges på bagepapir, hvor der er drysset sukker og der dyppes med sukker igen. De bages i ovn på 50 grader i et døgn. Resten af jordbærene renses og drysses med sukker og groft kværnet peber. Jordbærmazarinen skæres ud i fire lige store stykker. De drysses med flormelis. Jordbærsiffonen hældes på siffonflaske, og der skydes tre kulsyurepatroner i flasken. De pebermarinerede jordbær lægges i en lille kop eller skål, som sættes på tallerken, hvorpå der sprøjtes siffon ovenpå. Der lægges sirup omkring. Der sættes mynteblad i kagen samt jordbærchips. Der kan serveres champagnesorbet til, hvis det ønskes.