Dessert

Varme æble "pommes frites"

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Billeder af weekendmenu fra Snerlen i Strandby ved Frederikshavn Journalist Massimo Grillo Foto Bent Jakobsen

5 store æbler 100 g.fint hakkede mandler lidt rasp 2 ægge hvide lidt mel olie til fritering 2 dl creme fraiche 18 % 1 tsk stødt kanel 1/3 vanillestang vanilleis: 5 dl mælk 5 dl. Fløde 300g sukker 2 dl pasteuriseret æggeblomme 1 vanillestang Æblerne skrælles og skæres i stave, vendes i æggehvide og paneres i mandler og rasp. Steges gyldne i olie. Creme fraiche, kanel og vanille røres sammen. Fløde, mælk og vanillestang koges op, sukker og æggeblomme piskes sammen. Væsken hældes over og røres sammen, køles af og fryses, eventuelt på ismaskine De gyldne varme æble "pommes frites" anrettes med kaneldip og vanilleis.