Dessert

Hybenblad panna cotta med vanilleis og stowtbraiseret ananas

C

C

0,5 l fløde 10 røde hybenblade 6 bl. husblas 75 g sukker 0,5 l kaffefløde (13 %) 100 g rørsukker 150 g glukose 1 stang vanille 4 pasteuriserede æggeblommer 1 ananas 1 Skippertowt fra Søgaards Bryghus 200 g sukker Panna cottaKog fløden op med sukker og hybenblade, udblød husblasen i vand, og kom husblasen i fløden, kom lagen i form, og lad panna cottaen stivne på køl. VanilleisKog kaffefløden op med rørsukker, vanillekorn, glukose, legér isen op over svag varme med blommerne, og pisk kraftigt, til det bliver tykt, lagen må ikke komme over 75 grader. Køl lagen ned, og kør den evt. på ismaskine, eller rør rundt i den med jævne mellemrum, mens den er i fryseren. Laves dagen før servering. Stowtbraiseret ananasAnanasen skæres fri for skal og skæres i ca. 3 cm tykke skiver, stokken i midten fjernes. Rist ananasskiverne let på pande med smør. Kog Skipperstowten op med sukkeret, og hæld lagen over ananasen. Er lagen for bitter til din smag, smag da til med sukker. Vend panna cottaen ud af formen, lav to punkter på tallerknen, panna cotta for sig og ananasen med is ovenpå. Pynt med mynte og server.