Dessertkagens Rolls Royce

Michel Michaud opfandt i 1985 en kage uden mel - nu kan den fås overalt

Claus T. Kræmmergård
Michel Michaud med et eksemplar af Gâteau Marcel. Kagen blev udviklet i 1985 i St. Tropez af Michaud og hans kokke-kollega Marcel Manoy, og efterfølgende tog Michaud opskriften med til Danmark. I dag kan den findes på menukortet hos en lang række af
Fødevarer 8. april 2012 06:00
Chokoladekagen med det franske navn "Gäteau Marcel" kan få alle søde tænder til nærmest at rokke af bare fryd. Kagen er i dag at finde på dessertkortet hos en lang række af landets fornemste restauranter - men i virkeligheden så er det stjernekokken Michel Michaud fra Ruths Hotel i Gl. Skagen, som har været med til at udvikle kagen. - I 1985 var jeg i St. Tropez sammen med en ung kok ved navn Marcel Manoy. Vi havde det sjovt sammen, og vi besluttede os til at prøve at udvikle en chokoladekage uden mel. Vi syntes nemlig, at alle andre kager var for tunge, fortæller Michel Michaud. Det var en lang proces, som parret indledte. - Vi ødelagde mange chokoladekager, griner Michel Michaud. Til sidst fandt de to kokke dog frem til den opskrift og fremgangsmåde, som man kan se på siden her. Michel Michaud var på det tidspunkt allerede begyndt at arbejde i Danmark, og han introducerede derfor kagen for danskerne. Han havde dog ikke drømt om, at den skulle blive så populær, som den rent faktisk er blevet. - Jeg kan godt lide at prale, så i dag kan jeg jo godt ærgre mig over, at den kom til at hedde Gâteau Marcel (Marcels kage, red.). I dag ville jeg nok have sørget for, at den kom til at hedde Gâteau Michaud, smiler han. I takt med at kagen er blevet populær, så er den også blevet udviklet i mange varianter - men det irriterer ophavsmanden. - En dag var der en dame her på Ruths Hotel, som brokkede sig over, at kagen ikke var varm. Pludselig var det som om, at jeg havde lavet noget galt. Det har jeg det ikke godt med, og i min alder bliver man irriteret over sådan noget. - Jeg har ikke noget imod at folk laver kagen, men det skal gøres rigtigt. Hvis de laver noget om, så skal de kalde den noget andet.
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...