Udland

Det amerikanske valg får dansk islæt

Danske Kathrine rejser til USA for at lede et hold af frivillige, der skal hjælpe Obama med at vinde valget.

Det amerikanske valg får dansk islæt

Det er ikke meget indflydelse lille Danmark har på amerikansk politik, men til november får det amerikanske præsidentvalg et dansk islæt i form af Kathrine Simonsen.

Til daglig læser hun amerikanske studier på Syddansk Universitet, men til november skal hun hjælpe den amerikanske præsident, Barack Obama, til genvalg.

- Måske kan jeg være med til at se nogle andre strømninger eller opdage en ny vælgergruppe. Jeg tror, det er en fordel, at jeg kommer udefra, men samtidig har indblik i landet gennem mit studie, siger Kathrine.

Hun tror, det kan hjælpe, at hun kommer fra et andet land. Den 27-årige dansker skal arbejde på Obamas valgkontor i byen New Philadelphia i Ohio og være med til at lede et korps af frivillige på 30-50 personer.

Her skal hun fra august forsøge at påvirke, hvor amerikanerne sætter deres kryds til præsidentvalget.

Hun blev gjort opmærksom på jobopslaget, da hun arbejdede på den amerikanske ambassade. Over internettet udfyldte hun "en hulens masse felter om sig selv". Eksempelvis skulle hun skrive, hvorfor hun "elsker" Obama.

- Jeg har respekt for ham, og jeg synes, at han er karismatisk. Jeg kom lidt udenom det, for jeg ved ikke, om jeg elsker ham, men man kan godt være stolt af ham som præsident i modsætning til Mitt Romney. Obama er cool, siger Kathrine.

Hun glæder sig til at gøre en forskel i det amerikanske valg. Specielt fordi Ohio er en vigtig svingstat, der repræsenterer et tværsnit af amerikanerne. Staten har ry for at kunne forudsige den endelige vinder.

- Det er super spændende. Jeg er så glad for, at jeg får lov til at være i den stat, som kan vise sig at være den vigtigste, siger hun.

Kun én gang siden 1944 har staten stemt på en anden end den endelige vinder af præsidentvalget.

/ritzau/