Brønderslev

Det Blå Hus - mulighedernes steder

Nye tilbud i Det Blå Hus til personer inden for handicap- og psykiatri-området

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bageriet leverer brød og kager til bl.a. Café Kox. Her fra venstre Liselotte Rasmussen, Esther Christiansen og bager Morten Lagergaard.

BRØNDERSLEV:Råd & Vejledning er et nyt tilbud inden for handicap- og psykiatri-området i Brønderslev Kommune.

- Det er et tilbud i Det Blå Hus i Brønderslev til borgere, der ikke i forvejen får andre kommunale tilbud, fortæller afdelingsleder Gitte D. Velling, der foruden at være leder for Det Blå Hus er leder at Springbrættet og Trampolinen på Nordens Allé i Brønderslev.

Lige fra gaden

- Her kan man komme direkte fra gaden og få hjælp til at lægge et budget, få lavet et cv, få en snak om eventuelle udfordringer samt få information om andre relevante tilbud i kommunen. Til tilbuddet - der findes på tre forskellige matrikler i kommunen - er der tilknyttet uddannede medarbejdere.

- Drivkraften i tilbuddene udgøres af en skøn kombination af fagligt dygtige og dybt engagerede medarbejdere samt motiverede borgere, støttende pårørende og værdifulde frivillige, siger Gitte D. Velling, der er både glad for og stolt af det meget flotte arbejde, der dagligt præsteres i kommunens dagtilbud på såvel specialområdet som i socialpsykiatrien.

I den forbindelse vægter hun også samarbejdet med andre kommunale instanser, der medvirker til at skabe helhedsorienterede og sammenhængende indsatser for borgerne, som jo er dem, det hele drejer sig om.

- Og professionel vis, at matche borgernes ønsker og behov for beskyttet beskæftigelse, samværs- og aktivitetstilbud samt klubtilbud.

Men der sker meget mere i Det Blå Hus, der er et tilbud om beskyttet beskæftigelse og et uvisiteret værested til voksne borgere med psykisk sårbarhed (diagnosticeret eller ej).

Som en del af den beskyttede beskæftigelse er blandt andet Bageriet, der er eneleverandør af brød og Kager til Café Kox.

Herudover er der et pakkeri, som samarbejder med blandt andet Badeanstalten, UCN, Storm Textil, Basis-Tryk og andre erhvervsvirksomheder, ligesom her er et skilteværksted i huset.

- At have noget at stå op til, et socialt tilhørsforhold og en arbejdsidentitet er et afgørende trivsels-parameter for mange af vores borgere i den beskyttede beskæftigelse, fortæller Gitte D. Velling.

I det uvisiterede værested byder dagligdagen på et væld af tilbud i form af eksempelvis en mestringsgruppe - hvor der er fokus på at lære at tackle svære forhold og få indsigt i egen evne til at håndtere eventuelle udfordringer i dagligdagen - kreativt værksted, billedværksted, kend din by, NADA - øreakupunktur, der reducerer trang, uro, angst osv. - samt madlavning og fællesspisning.

Også her har aktivitetsgrupperne i løbet af ugen taget sit afsæt i brugernes ønsker til tilbuddet.

En essentiel parallel gevinst i Det Blå Hus er den hjertevarme og imødekommenhed, der kendetegner tilbuddet. - Der er ingen tvivl om, at brugerne her erfaringsmæssigt godt ved og fortsat husker, hvor svært det var at komme som ny den første gang - derfor er de også meget opmærksomme på at tage sig omsorgsfuldt af nye, fortæller Gitte D. Velling.

Tirsdag aften er der en Unge-klub i Det Blå Hus, der retter sig mod brugere i alderen 18-35 år. Der kommer gæster fra hele kommunen til dette arrangement.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst