Det bliver hurtigere at komme gennem Københavns Lufthavn

For fremtiden kan man selv skanne sit boardingkort i Københavns Lufthavn, som er blandt de første til metoden

Det bliver hurtigere at komme gennem Københavns Lufthavn

Du printer selv boardingkortet og klarer også den første del af indtjekningen i sikkerhedskontrollen. Københavns Lufthavn giver nu folk lov til selv at skanne deres boardingkort, inden de skal have tjekket sig selv og bagagen.

Fra og med i dag skal flypassagererne gå igennem en såkaldt e-gate før sikkerhedskontrollen, oplyser lufthavnen. Og den venlige lufthavnsmedarbejder, der hidtil har villet se dit boardingkort, er erstattet af et automatisk tjek.

- I dag sørger 75 procent af passagererne selv for at tjekke ind på enten internet, automater eller mobil. Derfor er vi også overbeviste om, at passagererne vil tage godt imod de nye e-gates, siger Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

I e-gaten skanner du dit boardingkort - både boardingkort på papir og mobiltelefoner kan bruges.

Mens passagererne åbenbart gerne selv vil gøre arbejdet, giver det også fordele for lufthavnen:

- Det øger vores kapacitet i sikkerhedskontrollen, idet vi går fra de kendte fire pulte til seks e-gates, hvilket alt andet lige vil gøre det endnu hurtigere og mere smidigt at komme igennem det nødvendige sikkerhedstjek, siger Johnnie Müller i en pressemeddelelse.

Lufthavnen beholder dog to pulte med betjening. De vil være forbeholdt rejsende med små børn samt passagerer med et bevægelseshandicap.

I de første måneder vil Københavns Lufthavn sørge for, at der er hjælp at hente ved de nye gates. Lufthavnen er blandt de første europæiske lufthavne, der indfører e-gates, oplyser Københavns Lufthavn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.