Danmark

Det bliver koldt, vådt og modbydeligt

Foråret er langt væk

Det bliver vådt og koldt i de kommende dage. Arkivfoto

Det bliver vådt og koldt i de kommende dage. Arkivfoto

DANMARK:For mange fodboldfans er Alka Superligaens opstart efter vinterpausen denne weekend ensbetydende med forår og duften af grønt græs.

Men selv om fodbolden ruller igen i landets bedste fodboldrække, synes forårsvejret alligevel at være meget langt væk.

Sådan lyder meldingen fra DMI i hvert fald her en uges tid før den første forårsmåned ifølge kalenderen officielt begynder.

- Der er ikke noget i den næste uges tid, der tyder på forår. Det bliver koldt, vådt, gråt og modbydeligt, konstaterer meteorolog Henning Gisselø fra DMI tørt.

- Mandag starter vi dramatisk ud med masser af nedbør. Det kan være regn, slud eller sne, alt efter hvor man befinder sig. Derudover bliver det blæsende med en frisk vind til kuling fra syd, så det bliver ikke sjovt, siger han.

Folk, der gerne vil have en snert af forår i denne uge, skal sætte kryds i kalenderen onsdag.

- Allerede tirsdag er vi ovre det værste, og vi får solen på banen. Hvis vi skal finde noget, der kan minde om forår, er det dog onsdag. Det bliver solrigt og tørvejr og temperaturer på omkring seks grader.

- Desuden kommer der ikke så meget vind, så hvis man finder en lun krog og lukker øjnene, kan man måske bilde sig selv ind, at foråret er på vej, siger Henning Gisselø.

Men der er risiko for en brat opvågning fra forårsdrømmene torsdag og fredag. Her skifter vejret nemlig igen - til det værre.

- Torsdag og fredag kan vi igen få regnvejr eller slud. Det er meget ustabilt for tiden, fordi vi får vores vintervejr vestfra. Det fortsætter med at være ustabilt, så langt frem vi kan se i vores modeller, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.