EMNER

Det bliver så småt dyrere at købe ejerbolig

Ejerlejlighederne har vist vejen for stigende priser. Og nu følger huspriserne så småt efter, viser april-tal

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

HELE LANDET: Det ser nu ud til, at også husejerne kan se frem til at få lidt mere for deres hus, hvis de vil sælge. Huspriserne er steget i forhold til for et år siden, viser Boligsidens Markedsindeks.

- Priserne på villaer og rækkehuse er steget to procent siden sidste år og knap en procent siden sidste måned. Det er relativt meget på et marked, der ikke har rykket sig så meget, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Stigningen gælder hele landet, hvor der er enkelte regionale forskelle. Det er i Region Hovedstaden, at priserne er steget mere end i resten af landet. Mens både Region Sjælland og Syddanmark halter en smule efter sidste års niveau.

Men det er ejerlejlighederne, der fører an med højere priser:

- Vi har i flere måneder set positive kurver for ejerlejlighederne: Priserne stiger, salgstiderne falder, og prisnedslagene er blevet mindre. Og nu ser vi, at villaerne så småt er ved at følge trop, siger Birgit Daetz.

Ejerlejligheder er det seneste år steget med ni procent. Og husene følger nu efter, fordi ejerlejlighedsfolket er parat til at få et hus i stedet.

Priserne for et hus er steget mest i Hovedstaden det seneste år - nemlig med fem procent. I samme periode er priserne på et hus faldet med 0,2 procent i Syddanmark.

Men sælgerne er blevet bedre til at få den pris, de vil have for deres bolig. Der bliver givet markant lavere prisnedslag, der nu ligger 15 procent under det, der blev givet for et år siden.

Også fritidshusene ligger med svagt stigende priser. Fra april sidste år til april i år er priserne her steget med knap tre procent. Og prisnedslagene er 12 procent mindre end for et år siden, viser tallene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.